Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku spremna je za održavanje još jednog sportskog spektakla – završnoga turnira SEHA lige od 4. do 6. rujna 2020

Zbog krize što ju je uzrokovala pojava koronavirusa diljem svijeta i sport je trpio odrežene posljedice i trpi ih još, pa su mnogi događaji ili bili posve otkazani ili su odgođeni na neko vrijeme, a njihova realizacija prilagođena zadanim okolnostima. Tako je i Final Four SEHA lige, jednog iz niza rukometnih atraktivnih europskih natjecanja, iz prvotnog (proljetnog) termina odgođen za kasno ljeto, za prvi tjedan u rujnu 2020.

U petak, 4. rujna, na programu će biti dvije polufinalne utakmice. Prvo će igrati Veszprem i Meškov (18 sati), a u tom mađarsko – bjeloruskom dvoboju sudjelovat će i nekoliko hrvatskih igrača. Ivan Pešić, izvrsni vratar Meškova i suigrač mu Sandro Obranović, a na drugoj će strani biti Manuel Štrlek.

U drugoj polufinalnoj utakmici igrat će PPD Zagreb i Vardar. Hrvatski klub u svojoj postavi ima i niz reprezentativaca, a u stručnom stožeru i dvojicu Zadrana – Tonća i Josipa Valčića. Braća su u ulozi pomoćnog trenera (glavni je Igor Vori), odnosno sportskoga direktora. U redovima skopskoga Vardara nastupaju i hrvatski igrači Lovro Jotić, Ante Gadža i Josip Vekić.

Zanimljivo je da su sva četiri sudionika ovoga turnira ujedno i sudionici elitne europske Lige prvaka.

U nedjelju, 6. rujna u 18 sati bit će na programu utakmica za treće mjesto, a u 20, 30 finalna utakmica.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime