Svi blagdanski putevi ove godine, vode na Advent u Fužinama, a posjetitelje tijekom tjedna očekuje niz atraktivnih sadržaja, uz čaroban doček darežljivog Sv. Nikole u srijedu, 6. prosinca, s nestrpljenjem se očekuje subota, 9. prosinca kada će se održati koncert Opće Opasnosti, rock glazbenih lavova

Posebno će biti radosna proslava Sv. Nikole, 6. prosinca, koji će najmlađim posjetiteljima gorske rivijere podijeliti darove u Zimskom vrtu Djeda Božićnjaka. Uz veselu i glasnu podjelu darova na rasporedu su i origami radionica izrade božićne čizmice, kao i radionica “Kako je Sveti Nikola izgubio vreću”. Pored toga, najmlađe posjetitelje očekuje i kutak za slikanje sa Sv. Nikolom i vilenjacima te oslikavanje lica, a plesat će se i uz disko glazbu.

U subotu su na rasporedu, između ostalih, božićna predstava djece Osnovne škole Ivanke Trohar, Christmas Nature Hunt – Božićna potraga u prirodi, radionica dječji poduzetnički inkubator gdje će djeca učiti kako nastaje proizvod od ideje do finalne prezentacije. Izrađivat će se prigodni dekorativni proizvodi i sadit će se pšenica. Tijekom ovih blagdanskih dana najmlađim posjetiteljima organizatori su u Zimskom vrtu Djeda Božićnjaka i vilenjaka, uz klizalište, pripremili dvadesetak različitih kreativnih, eko, art, craft i plesnih radionica. Na klizalištu se trenutno priprema led kako bi već za Sv. Nikolu djeca i odrasli uživali.

Jingle & Mingle corner koji je rezerviran za odrasle tijekom 2. Adventskog tjedna, radnim danima, uživat će se uz DJ-a i u slasnim gastro delicijama kao i u raznovrsnoj eno ponudi. Aromatično kuhano vino po posebnoj recepturi, kuhani gin ili teranino, rum punch… – ne propuštaju se. U subotu, koncert Opće Opasnosti na rasporedu je već od 18 sati, stoga je savjet topla obuća i odjeća jer najavljuje se dopuna  snježnog pokrivača što će koncert rock glazbenih lavova učiniti neponovljivim. Domaći OPG-ovi upotpunit će ovu subotnju čaroliju, a u nedjelju su na rasporedu nastupi grupe Gorani i DJ-a koji će miksati poznate hitove. Nedjelja će kulminirati s tradicionalnim, božićnim koncertom Zbora Vrelo, vjernim promicateljem tradicije zborskog pjevanja ovog kraja, koji se održava s početkom u 18 h u Domu kulture Fužine. Po fotografijama, općina Fužine, uz svoj idilični krajobraz skriva niz atraktivnih foto punktova, a zasigurno je jedan takav punkt i Šuma vilenjaka gdje ćete moći zastati na svakom koraku i uživati u revitalizirajućoj i krajnje romantičnoj večernjoj šetnji.

Ne zaboravite rezervirati smještaj tijekom ovih blagdana u općini Fužine jer bogat adventski program veliki je mamac, a poznato je da će i ove godine kultni Ispraćaj Stare i doček Nove godine u podne koji se održava više od tri desetljeća, zadnjeg dana u kalendarskoj godini privući brojne domaće i strane posjetitelje. Atrakcija ove godine, uz nastupe grupa Vigor i Insula, bit će i javljanje Djeda Božićnjaka iz Laponije koji će poželjeti svima uspješnu i sretnu Novu godinu što je zapravo jedinstveno događanje koje se još nije organiziralo na ovim prostorima. 

Valja spomenuti da u programu Adventa posjetitelje očekuju koncerti SuperCover Banda, Infinity banda i božićni koncert Puhačkog orkestra Fužine, glazbenog fenomena ovog kraja koji se održavaju u vrijeme Adventa. Stjepan Lach će nastupati nakon Božića, a s koncertom Damira Kedže svečano će se zatvoriti blagdansko druženje u siječnju. Još nam organizatori skrivaju detalje programa i drže nas u neizvjesnosti, no pouzdano znamo da će se održati i tradicionalna Šetnja pod bakljama uz labuđe jezero Bajer, praćena harmonikašima, Adventski koncert u špilji Vrelo, Gin tonic & Red lips radionica šminkanja i, naravno, Dječji doček 31. prosinca.

Uslijed prošlotjednih vremenskih uvjeta organizatori su prilagodili program ritmu prirode Gorskog kotara i poručuju da ni vrijeme neće zaustaviti održavanje Adventa što dokazuju sve fotografije koje prenose doživljaje velikih i malih posjetitelja ove idilične gorske rivijere koji su uživali pod stručnim vodstvom razigranih animatora. U slučaju kiše, sve radionice za djecu održavat će se u Domu kulture Fužine ili osnovnoj školi, a koncerti idu po planu jer će se posjetitelji moći skloniti i od kiše. U slučaju snijega, e to je pak poseban doživljaj koji se ne propušta. Upravo zbog obilne kiše, trenutno se priprema led na klizalištu koje će primiti prve klizače već za Sv. Nikolu. Advent u Fužinama je otvoren do 7. siječnja 2024. godine, a točno vrijeme nastupa i detalje o bogatom programu tijekom ovih blagdana pratite na Facebook stranici Tourist info Fužine i Instagram pageu.
Organizatori su Općina Fužine i Ured za turizam Općine Fužine, a pokrovitelji su Primorsko-goranska županija, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica Gorskog kotara, dok su partneri tvrtke GP Krk, Kroatis i Čebuhar.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime