Od formiranja hrvatske države prije gotovo trideset godina, oni na vlasti, ma koji to bili, sustavno pljačkaju, ne milijune, već milijarde kuna

Gdje god PNUSKOK, USKOK, DORH, Policija počnu “čeprkati”, izrodi se nekakav skandal kao što je to najnoviji u JANAF-u ili par mjeseci ranije sa nesretnom Josipom Rimac. Na početku hrvatske samostalnosti se pljačkalo kroz mijenjanje više milijardi HRD-a u kune i ostale valute iako su novčanice trebale biti uništene. Tome je prethodila uredba sa rokom trajanja od šest sati za odabranu osobu. Potom se pljačkalo na novcu namijenjenom obrani domovine. Onda su lopovi na vlasti osmislili pretvorbu i privatizaciju i tu su opljačkali na desetke milijardi kuna i usput ostavili desetke tisuća ljudi bez posla.

Kada su iscrpili i drugi model pljačke, osmislili su treći kroz pogodovanje, namještanje natječaja i sl. i tako omogućili kriminalnim strukturama među političarima i “uglednim” poduzetnicima nove desetke milijardi kuna. Tako je bilo u Zagrebu, tako u Splitu pa i u Virovitici ili Bjelovaru, Benkovcu, Opuzenu…konačno i u Zadru.

U Zadru su se tijekom tridesetak godina hrvatske samostalnosti kojekakvi skorojevići domogli velikih novaca. Neki su prethodno vozali “stojadine”, “peglice”, “varburge”, radili su kao kondukteri, mehaničari, trgovci, a onda su naglo postali moćni, utjecajni kroz prizmu “velikih poduzetnika” i političara. Danas ne voze ništa, imaju vozače.

Među njima se posebno ističe skupina kriminalaca koji više nisu znali gdje će sakrivati toliki opljačkani novac pa su ga prije nekoliko godina sakrili unutar jedne gusterne na jednom zadarskom otoku. Novac je bio dobro sakriven, a “ugledni” Zadrani zadovoljni opljačkanim. I sve je moglo biti kao u bajci dok nisu krenule određene istražne radnje koje su isprovocirale pojedince kriminalne skupine da kažu više nego što su smjeli.

Brže bolje su oni, za sada, lojalni krenuli spašavati sakriveni novac i uzeše ga iz gusterne te ga prebaciše na novu, za sada tajnu lokaciju. Nije to promaknulo njihovim cinkarošima i u tijeku je velika potraga za, tvrde upućeni, 570 milijuna kuna skrivenog novca. Ovi koji ga traže, sada žale što su pričali, a ovi koji su ga skrili, rado bi ga darovali u koruptivne svrhe, samo da ostanu na slobodi. Znamo da je prosječnom čitatelju teško shvatiti o čemu se ovdje radi, ali onima kojih se ovo tiče, itekako dobro znaju što ih čeka. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime