Utemeljitelj HDZ BiH, prvi predsjednik Mladeži HDZ BiH prof. dr. sc. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru ovih dana javno se ogradio od projugoslavenske politike Dragana Čovića u HDZ BiH 

“Nisam kandidat ni za jednu stranačku pa ni državnu dužnost”, izjavio je za medije. Što je uglednog međunarodnog profesora ponukalo na ovakvu izjavu?

Od visokopozicioniranog dužnosnika HDZ BiH, saznali smo kako je ovih dana Dragan Čović radi kriminalnih djela iz prošlosti primoran od stranih veleposlanika, akreditiranih u Bosni i Hercegovini “naći” svoga nasljednika, koji bi u travnju 2019. godine preuzeo funkciju Predsjednika HDZ BiH. Tomu jasno svjedoči i posjeta Sarajevu Johna J. Sullivana, zamjenika Državnog tajnika SAD-a. Izvjesno je kako dužnost Predsjednika HDZ BiH može preuzeti čovjek koji od utemeljenja HDZ BiH vodi i kreira sve izborne promidžbe HDZ BiH, a i HDZ RH, uvjereni smo kako se radi o prof. dr. sc. Zoranu Tomiću. Mladež HDZ BiH, koju je devedesetih predvodio Zoran Tomić, danas su zrele formirane osobe za politiku. Usložnjena politička situacija u BiH traži čelnika HDZ BiH profila profesora Tomića.

Neizglasavanje deklaracije u saboru RH o Hrvatima BiH u izvornom obliku, ili uz predložene amandmane MOSTA i zastupnika dijaspore Glasnovića protiv kojih su na saborskom Odboru glasovali zastupnici dijaspore Božo Ljubić i Željko Raguž kao vječite štetočine u HDZ BiH zorno nam zrcali kako HDZ-u nije stalo do zaštite Hrvata u BiH i zašto su upravo Božo Ljubić i Željko Raguž od Čovića poslani u Sabor RH. Sve što oni čine pod navodnicima za Hrvate Bosne i Hercegovine je samo deklarativno i kozmetički za dnevno političke svrhe i u interesu Dragana Čovića. Stoga ne preostaje ništa drugo nego  predati sudbinu HDZ BiH liderskoj poziciji uglednog profesora Zorana Tomića, ma koliko on to svojom nedavnom izjavom negirao. Na koji način će abdicirati Jugoslaven Čović u HDZ BiH, sa sigurnošću ćemo saznati u narednim danima. Dragan Čović gubi poziciju i kod Predsjednice RH  Kolinde Grabar Kitarević, ostavkom Vlade Galića na savjetničkoj poziciji.

Medijski istup Zorana Tomića kojim tvrdi kako politika nije opcija ni u kom slučaju, svakako je jedan od majstorskih spinova. Ne treba zanemariti kako je Tomić doktor marketinga. Jednako tako, “zamahivanje” akademskom karijerom i nazočnost 9. Saboru Hrvatske Akademske Zajednice u Zagrebu ovoga vikenda također dobro dođe profesoru Tomiću, kao zametanje tragova, kako nema ambicija u političkom životu Bosne I Hercegovine, već ga “samo i jedino” zanima profesionalni život u znanosti i unutar akademske zajednice.

Spin doktor Tomić u svom medijskom istupu naglašava: “Politički odnosi u BiH su irazito složeni. Takvo vrijeme traži iskusne političke aktere koji mogu artikulirati svoju politiku i kroz razgovore i pregovore optimalizirati izbornu volju svoje baze pa i svoga naroda”.

Zbog toga Tomić misli kako je bitno, nužan ostanak doktora, pardon akademika Čovića na čelu HDZ-a BiH.

Poznavateljima političkih eliminacija kroz djelovanje HDZ-a ovo predstavlja slanje jasne poruke Čoviću kako “NIJE ZNAO I NIJE UMIO”, upravo što profesor Tomić navodi kao nužnim za ostanak Čovića, već je to upravo dijametralno suprotno. Metodologija  rada profesora Tomića kako kroz mladež HDZ BiH, tako i u probijanju kroz akademske krugove Sveučilišta u Mostaru je “suparnika zagrliti pa udaviti “. Upravo je to i metoda djelovanja doktora Čovića.

Tko će koga zagrliti i udaviti u HDZ BiH, spin doktor akademika, ili Jugoslaven Hrvata, vrlo brzo ćemo saznati?!

1 KOMENTAR

  1. Vrana vrani oči ne kopa!
    Dosta je hercegovačke prčije. Jedino je Blaž Kraljević valja, ostalo su sinovi UDBE.

    Klela se zemlja raju.
    ZA DOM!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime