Još jedan skandal isplivao je na površinu kada je u pitanju PU Zadarska, ali i Općinsko državno odvjetništvo u Zadru

I ovaj put riječ je o postupanju vezanom uz prijave virske oporbe, udruge „Vir bez podjela“ i samih oporbenih vijećnika, Jadranke Okreše i Frane Vučetića. O skandaloznim propustima, pakiranju dokaza, već smo pisali, a sada imamo nove dokumente iz kojih proizlazi da netko ne govori istinu.

Anton Dražina, načelnik PU Zadarske

Oporbena vijećnica Jadranka Okreša uputila je još prošle godine pisanu pritužbu PU Zadarskoj u kojoj je ukazala na nezakonitosti i nepravilnosti postupanja policijskih službenika. Načelnik PU Zadarske Anton Dražina je krajem studenog odgovorio Jadranki Okreši na čak četiri stranice u dokumentu koji nosi službeni broj: 511-18-01-5/80-18 priznajući u nekoliko navrata da je policija pogriješila u određenim postupcima i pravdajući to kao nenamjernim propustom.

Pred kraj dokumenta pod gornjim brojem, Anton Dražina je konstatirao kako je PU Zadarska „u više navrata“  izvijestila Općinsko državno odvjetništvo u Zadru i to Posebnim izvješćima. Taksativno navodi brojeve Posebnih izvješća i datume kada su dostavljeni ODO u Zadru. Iz dopisa kojeg potpisuje Anton Dražina vidljivo je da bi Općinsko državno odvjetništvo u Zadru trebalo posjedovati ne jedno Posebno izvješće, već čak deset Posebnih izvješća!

Ivica Škara, općinski državni odvjetnik u Zadru

No u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, o većini navedenih Posebnih izvješća pojma nemaju! Tako barem tvrdi općinski državni odvjetnik Ivica Škara u svom dopisu od 25.siječnja 2019. Virskoj oporbi poručuje kako se protiv Kristijana Kapovića vode tri postupka, ali ponavlja kako pregledom kaznene pisarnice nije evidentirano zaprimanje čak pet posebnih izvješća, a za koje Anton Dražina tvrdi da su proslijeđeni Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru?

Nije nepoznanica da Kristijan Kapović ima jako dobre, pa čak i prijateljske odnose sa određenim brojem policijskih službenika PU Zadarske

Da stvar bude još gora, Anton Dražina potpisuje novi dokument upućen Igoru Vučetiću, predsjedniku udruge „Vir bez podjela“ s datumom 20.veljače 2019. I to opet pod brojem 511-18-01-5/80-18! Kako je moguće da dva različita dokumenta upućena dvjema različitim osobama i koja su odgovori na dva različita dopisa imaju isti broje? Još jedna nenamjerna omaška načelnika PU Zadarske? Postavlja se i pitanje tko onda govori neistinu? Ivica Škara, općinski državni odvjetnik ili Anton Dražina, načelnik PU Zadarske?

Bilo je slučajeva da oporbenim vijećnicima dolazak na sjednicu Općinskog vijeća općine Vir brani – policija!

Zato je predsjednik udruge „Vir bez podjela“ uputio još jedan dopis načelniku PU Zadarske Antonu Dražini u kojem ga upozorava na dva različita dokumenta s istim brojem.
– Dosada smo svjedoci, kako Vi, tako i službeni djelatnici PU Zadarske činite greške. Greške su učestala pojava za PU Zadarsku. Vaše greške, kao najodgovornije osobe u PU Zadarskoj mogu imati poguban ishod za počinitelje kaznenih djela, a još više za one koji su tim djelima pogođeni. Građani u policiju moraju imati povjerenje i osjećati se sigurno!, poručio je, između ostaloga, Igor Vučetić aktualnom načelniku PU Zadarske Antonu Dražini. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime