Na novinskoj konferenciji koju su upriličili Tonći Bilić, gradonačelnik Grada Makarske i Igor Batošić, predsjednik Koordinacije SDP-a Makarskog primorja i Nadzornog odbora Vodovoda d.o.o. Makarska glavna tema je bila imenovanje novog direktora makarskog Vodovoda.

Reagirali su zapravo na prozivke makarskog HDZ-a s prošlotjedne novinske konferencije kada su se zapitali kako je uopće imenovan Šime Borić za direktora Vodovoda kada navodno nije potpisao ugovor o radu optužujući Tonćija Bilića za nakaradnu smjene dotadašnje direktorice Ivanke Parlov.
-Vodovod d.o.o. Makarska ima direktora, svi dosadašnji su bili po volji HDZ-a, a novi to nije pa ispadne da im je on trn u oku, kazao je između ostalog Tonći Bilić koji je usput prozvao makarske HDZ-ovce da su svojedobno poštujući koalicijski sporazum na mjesto direktora Vodovoda postavili direktora bez visoke stručne spreme.
– Pozivam Državno odvjetništvo da ispita poslovanje makarskog Vodovoda, posebno odnos prema i to zbog činjenice da se desetak godina krala voda, a nitko ništa po tom pitanju nije napravio, kazao je Bilić.
– Savjetovao sam se s pravnicima i sve je učinjeno po zakonu i poslovniku. Šimun Borić je osoba koja će Vodovod voditi uspješnije nego se to radilo do sada. Ivanka Parlov, dosadašnja direktorica je izabrala posao po Pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta koji je bio slobodan. Za Borićevo imenovanje bila je većina članova Nadzornog odbora Vodovoda, zaključio  je Igor Batošić.