Županijski upravni odjel za komunalne poslove, kao drugostupanjsko tijelo, usvojilo je žalbu poduzeća Migros.d.o.o. iz Makarske upućenu na rješenja makarskog gradskog komunalnog odsjeka (vodi ga Matko Lovreta) kojima je Gradu protuzakonito odobravano pravo na raznoraznu uzurpaciju tuđeg, odnosno Migrosovog vlasništva.

Prisjetimo se, radi se o parceli u ulici Marka Marulića, pravomoćno uknjiženo 1/1 na firmu Migros, a koju je Grad Makarska proglasio javnom prometnom površinom. Tezu koju su bez ikakvih papirnatih i pravnih dokaza postavili, branili su beskrupulozno svim sredstvima, jakim snagama policije, osiguranja i gradskih redara. Ali isto tako i javnom riječi i naredbama snagama  “reda i mira ” u čemu Tonćiju Biliću, gradonačelniku, ali i njegovoj zamjenici Lori Veličković, pravnici po struci, nema premca.

Lori Veličković i Matko Lovreta su nezakonito nasrnuli na privatnu imovinu Milana Ravlića

U više navrata na jesen prošle godine Grad je organizirao pravi cirkus na Migrosovom zemljištu, a da nije bio u stanju pribaviti niti jedan dokument kojim bi potkrijepio tvrdnju da brani javnu površinu u interesu građana.  Čak je 26. listopada 2016.g. Bilić u obranu svojih neustavnih uzurpacija tuđeg posjeda izveo 30 policajaca, 20-ak zaštitara i 7-8 redara. Migrosov građevinski materijal dovezen na zemljište Grad je naredio ukloniti. Bila je to prava agresija na privatnu imovinu, a rješenje drugostupanjskog tijela upravo potvrđuje kako je Grad sve protuzakonito poduzeo. Do prošlog tjedna čak je upregnuo zaštitare da tri i po mjeseca čuvaju svojatani tuđi posjed. Maknuli su ih nakon što im je uručeno rješenje.

 

Milan Ravlić u raspravi s komunalnim redarom Stipom Bušelićem koji je bez ijednog valjanog dokumenta po nalogu Grada Makarske pokušao ukrasti tuđu zemlju

Protiv gradonačelnika Tonćija Bilića i drugih odgovornih osoba u gradskoj upravi Migros je još ranije pokrenuo određene procese pred DORH-om i drugim državnim institucijama. Ovih dana pripremaju se dodatne tužbe nadopunjene novim elementima stvorenim u ovom slučaju, kao što je nasilno zaposjedanje tuđe imovine, otimanje tuđih stvari, prekoračenja ovlasti itd.

Zbog gluposti makarske Gradske uprave, Milanu Ravliću nanesena je velika financijska šteta koju neće iz svog džepa platiti ni Lori Veličković koja kao pravnica ipak ne poznaje dobro zakone, a ni Tonći Bilić koji je odgovoran za pokušaj otimačine

Naravno, građani će postaviti pitanje visine troškova inaćenja Grada i tko ih je dužan platiti.
Prema procjeni Milana Ravlića, vlasnika Migrosa, troškovi policije, koju uslugu će Grad morati platiti, redara, zaštitara, i oteteog materijala, kocke, kamena i drugog, penju se na nekih 600.000,00 kn. Uslijedit će tužba za troškove izmakle dobiti, budući je Bilić na čelu grada, svojim nezakonitim radnjama spriječio tvrtki Migros radove, pa bi ti troškovi mogli iznositi do dva milijuna kn. Prema tome bit će nužno dokazati osobnu odgovornost osoba koji su krenuli uzeti zakon u svoje ruke i krojiti ga prema vlastitom nahođenju. A u konačnici će se ustati i privatnim tužbama.
Nužno je sada na kraju Bilićeva mandata podvući crtu i postaviti pitanje s kojim je to makarskim poduzetnicima prvi čovjek grada uspio razviti suradnju i kakvu gospodarsku budućnost čovjek, očito slab na komunističko nasljeđe komitetskog odlučivanja,može osigurati Makarskoj i mladima! Sukobio se s Matom Jujnovićem, prisvaja nasljeđenu imovinu obitelji Pavlinović, protupravno je ukidao vlakić i sukobio se s poduzetnikom Antom Čovićem ( Grad je također spor izgubio!, op.a.), grubo je prekršio Ustav i nepovredivost vlasništva u slučaju Migros, oduglovlačio s hotelom Romana, izgubio spor s poduzetnikom Milanom Lučićem, težak 4,3 milijuna kuna plus kamate itd. K tome Čović ga je u medijima optužio za reketarenje teško 100.000 €, što će se dokazivati pred sudom.
Unatoč njegovim nezgodnim manirima, stranka SDP, koju još uvijek vodi, opet ga kandidira za gradonačelnika na lokalnim izborima. Čak je nekih mjesec i po dana sjedio u saborskim klupama mijenjajući Bauka!

1 KOMENTAR

 1. Nije Bilić kriv nego Matko Lovreta.Njegovi su potpis i naredba.On nek plati.Bilić mu ništa nije napismeno dao,nego Lovreta to radi na svoju ruku.

  • Jeli,nije Biluć i Veličković nego moj pok.otac.Naredbe izdavalu njih dvoje kje je kao niže poziciniran Lovreta morao provesti.Oduzeti imivinu ,nadonaditi štetu grdu i gradanima ili poreznim obveznicima.

  • A tek Zlatko Lalić. Pitam se da li su pravovaljane odluke, gdje je svoju ruku dao Zlato Lalić, stanovnik Tučepi, i za što prima putne troškove.

    • stipe bušeliću,pusti demagogiju i pravdane,svakako se zna da si govno o čoika s korumpiranim moralom jeba te onaj bilič drug koji te uhljebio da maltretiraš normalan svit .,laički rećeno.

     • Laički rečeno, naprosto mi te ža. Demagog i probisvit si sam. Izgleda da do podne mrziš sebe, a poslije podne cili svita. E ogledalce moje

 2. Tonći je pravi vražičak. Vratija se u Makarsku požutija potok, proda u mijunima, sad grabi Moču, pesta gluposti po novinama, prisvojija automotodruštvo, daje građevinske dozvole leva leva, laga za uređenje parkinga Osejava. Zapravo sve laga. A šta ako mu Čović dokaže onu lovu da mu je tražija. Biće frkuše

 3. Spavaš li mirno Debelo govno ,lopovsko.Biračko tjelo nakon čega se SDP I HDZ u Makarskoj udruzili u Zločinačku irganuzaciu.Bilić-Bebek-Brkan…Hahahahahahahahah…..

 4. Spavaju mirno u tuđim kućama , otetom vlasništvu , ukradenom lovom .
  Mi ne spavamo , umiremo , možemo samo plakati ….ali izbori dolaze OlovKa je kao oružje , promućaj , promisli , zaoKružI …

 5. Tako se to radilo u Jugi. Partija kaže da je tako i to je tako, zakon. I milicajac i sudac. A sad plaćaju građani. Jer više nije tako. Muljaj, udri, gazi. Koga briga, nije iz vlastitog takujina. Nekoga čekaju Bili(ć) ce…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime