Tonči Bilić za promociju SDP-a privatizirao opremu u vlasništvu Grada i natjerao zaposlenike na besplatan rad!

0

Tončija Bilića, makarskog gradonačelnika mnogi prozivaju za nezakonitosti, bilo da je riječ o donošenju pravnih akata, zapošljavanju podobnih, pogodovanju, korupciji, nepotizmu…

Da mu kršenje zakona nije strano, uvjerili smo se i mi više puta kada smo sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama zatražili određene dokumente od Grada Makarske. Mnoge informacije nam je zatajio zbog čega je Grad Makarska pod istragom Povjerenice za informiranje RH.
Upravo jutros, gradonačelnik Bilić zaradio je i treću prijavu zbog tajenja informacija jer nam do danas nije dostavio podatke na koji način je proslavio Praznik rada. Naime, do nas je došla informacija kako je 1.svibnja gradonačelnik Bilić, ujedno i predsjednik makarskog SDP-a promovirao svoju stranku proslavom u gradu za što je koristio audio i ostalu opremu u vlasništvu Grada Makarske. Da stvar bude gora, angažirao je zaposlenike Grada Makarske da na taj, inače neradni dan, postave opremu. Prema našim spoznajama, opremu Gradu Makarskoj SDP nije platio, a zaposlenici nisu plaćeni ni lipe za svoj rad na praznik.
Kako bismo provjerili je li moguće da se takvim nezakonitim rabotama koristi prvi čovjek grada i to radi promocije svoje političke stranke, još 7. svibnja ove godine poslali smo Ivani Pleić, višoj stručnoj suradnici za odnose s javnošću i protokol upit u kojem smo zatražili između ostaloga i eventualni ugovor između Grada Makarske i SDP-a o najmu opreme kao i pojašnjenje na koji način je regulirano da zaposlenici Grada Makarske rade za SDP. Do danas nam se nitko nije udostojao odgovoriti, pa se nameće zaključak da je Tonči Bilić zloupotrijebio položaj i ovlasti oštetivši gradski proračun za određeni iznos tako što je uzeo opremu u vlasništvu grada i koristio je za vlastitu promociju odnosno promociju političke stranke. Isto tako je iskoristio svoju gradonačelničku poziciju natjeravši svoje zaposlenike da na neradni dan moraju raditi ne za one od kojih primaju plaću već za SDP.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime