Prošlog vikenda, u Kutini je održan 19. međunarodni turnir ”Kutina Open”. Na turniru je nastupilo 364 borca iz 73 kluba, iz 6 država. Nastupili su i mladi borci kickboxing kluba Mawashi iz Makarske i ukupno osvojili 5 zlatnih, 6 srebrnih i 4 brončane medalje.

Toni Ursić je nastupio u uzrastu dječaka (do 9 godina) početnika(do 5 borbi), te s 3 izvrsne pobjede osvaja 1. mjesto i zlatnu medalju.
Sara Boban je nastupila u uzrastu djevojčica početnica i djevojčica do 28kg. S ukupno 4 izvrsne pobjede (u svakoj kategoriji po dvije),  Sara se kiti s dvije zlatne medalje. Kako joj je ovo bilo tek drugo natjecanje (do sad je imala manje od 5 borbi), nastupila je u početnicama, ali se okušala i u naprednijima, gdje se pokazala bolja od djece koja puno duže treniraju, te su imala više borbi od nje.
Lorena Gazilj je nastupila u starijim kadetkinjama (do 15 godina) do 60 kg i 65 kg. U kategoriji do 65 kg stiže do finala, gdje u neizvjesnoj borbi pobjeđuje predstavnicu Bugarske, te tako i ona osvaja zlatnu medalju. U težoj kategoriji (do 65kg) također uz dvije izvrsne pobjede, u finalu pobijedivši prvakinju Hrvatske iz Zaboka, osvaja još jednu zlatnu medalju. S ove dvije zlatne medalje, Lorena je statistički bila najbolja starija kadetkinja na turniru, te joj je zbog toga uručen poseban pehar.
Mia Vranješ je nastupila u uzrastu djevojčica početnica i djevojčica do 32kg. U obe kategorije Mia, nažalost, nije mogla dalje od polufinala, te tako osvaja dvije brončane medalje.
Ivana Ljuban je nastupila u dvije kategorije: u mlađim kadetkinjama preko 47kg i starijim kadetkinjama do 55kg. U mlađim kadetkinjama osvaja srebrnu medalju, a u starijim brončanu.
Ivana Brstilo je nastupila u mlađim kadetkinjama preko 47kg (kao i njena klupska kolegica Ivana Ljuban) i u starijim kadetkinjama do 50 kg. U mlađim kadetkinjama Brstilo osvaja brončanu, a u starijim srebrnu medalju.
Paula Burić je osvojila srebrnu medalju u starijim kadetkinjama do 55kg, gdje je u finalu izgubila od predstavnice Bugarske u jedan bod razlike.
Mateo Lončar je nastupio u disciplinama kick-light u starijim kadetima i low kick u juniorima. U obe kategorije Mateo stiže do finala, al’ nažalost gubi i osvaja dvije srebrne medalje. Svojim nastupom i borbama, ovi mladi borci su se pokazali kao nove nade Mawashija i Makarske. Te u budućnosti možemo očekivati nove rezultate i medalje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime