Sportsko klađenje omiljena je zanimacija mnogima u Hrvatskoj, a iako se na listićima domaćih igrača nađe pregršt različitih sportova, postoje tri koja su daleko najpopularnija

Ušli smo u treće desetljeće klađenja u Hrvatskoj. Sve je krenulo početkom milenija, uplatama listića na šalteru u fizičkim poslovnicama, da bi se u posljednje vrijeme oklade gotovo u potpunosti prebacile online, zahvaljujući internetskim kladionicama.

Kroz više od 20 godina sportsko klađenje zadržalo je veliku popularnost u našoj zemlji, ali i u cijeloj regiji, o čemu svjedoče i kladionice poput Zulabet koje ne operiraju u Hrvatskoj, a svejedno imaju stotine tisuća registriranih korisnika.

A na listićima hrvatskih igrača svašta će se naći, od klađenja na filmske nagrade, politiku pa čak i vremensku prognozu, no većina oklada ipak je usmjerena prema sportu. Tu je kod svakog priređivača sportskog klađenja izbor prilično širok, no u našoj zemlji postoje tri sporta s kojima se nijedan drugi ne može mjeriti po popularnosti među kladiteljima…

Nogomet

Nogomet je sport broj 1 za klađenje u svakoj zemlji u Europi, a to vrijedi i za Hrvatsku. Kladioničarska euforija posebno je izražena za vrijeme velikih reprezentativnih natjecanja, poput Svjetskog prvenstva tijekom kojeg domaći kladitelji uplate milijune listića.

Mnogo zanimanja izaziva i nogometna Liga prvaka, kao i nacionalna klupska prvenstva uključujući i HNL, pogotovo kad igraju klubovi s vrha ljestvice, poput Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka.

U nogometu ne samo što se igrači klade tko će pobijediti, a tko izgubiti, već koriste i mnoge druge oklade usmjerene prema specifičnim segmentima utakmice. Vrijedi izdvojiti neizostavne oklade kao što su:

  • zbroj golova iliti pogađanje hoće li pasti više ili manje golova od postavljene granice,
  • prognoziranje hoće li oba tima dati gol u regularnom vremenu ili neće,
  • hendikep iliti predviđanje hoće li favorit pobijediti s dva ili više razlike ili neće,
  • poluvrijeme/kraj iliti prognoziranje tko će voditi na poluvremenu, a tko pobijediti na kraju.

U nogometu se još kladiti možete na točan rezultat, kao i kombinirati dvije oklade koje daju jedan krupni koeficijent pa i predviđati strijelce. Domaći igrači vole svoje listiće uplaćivati prije početka utakmica, no sve češće igraju i uživo, za vrijeme odigravanja nogometnih dvoboja.

To otvara neke sasvim nove mogućnosti dolaska do dobitka, s koeficijentima koji se mijenjaju iz minute u minutu, zbog čega je ključno uplatiti listić u pravom trenutku kako biste maksimizirali svoje izglede dolaska do dugoročnog profita…

Tenis

Osim nogometa, tenis je također vrlo popularan za klađenje u Hrvatskoj. Glavni razlog zašto mnogi kladitelji u našoj zemlji igraju tenis je to što se mečevi igraju svakodnevno, od jutra do mraka, uz besplatne prijenose na Internetu.

Tenis je sport u kojem su uvijek moguća iznenađenja pa iskusni igrači ciljaju na velike kvote ili se klade na točan rezultat u setovima, što će značajno podebljati tečaj na vašem listiću.

Oklade na hendikep gemova, zbroj gemova te hoće li biti “tie-breaka” još su neke opcije koje koriste zaljubljenici u sportsko klađenje u Hrvatskoj, a ovaj sport pogodniji je za klađenje uživo nego za oklade prije početka mečeva, jer dok dvoboj traje imate bolji dojam o odnosu snaga protivnika, a i možete uloviti znatno veću kvotu na pobjedu vašeg favorita…

Košarka

Za kraj, spomenimo i košarku, kao još jedan sport kojeg mnogi redovito koriste pri slaganju svojih listića. NBA liga izuzetno je popularna za online klađenje u Hrvatskoj, kao i košarkaška Euroliga pa i regionalna ABA liga, u kojoj su u akciji i domaći klubovi.

U košarci se možete kladiti na ishod regularnog vremena, ali i koliki će biti zbroj koševa, kao i na individualni učinak košarkaša. Tu je i hendikep, odnosno prognoziranje hoće li neka momčad uvjerljivo pobijediti ili neće, što je vrlo korisna oklada prilikom klađenja uživo.

Košarka je također sport na koji se možete kladiti u svako doba dana, jer utakmice se igraju od Filipina i Kine preko Europe sve do Sjedinjenih Američkih Država. Manje je iznenađenja nego u drugim sportovima s loptom, što pogoduje igračima koji vole igrati na sigurno…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime