Transparency international Hrvatska povodom dopisa Transparency Internationala ovim putem informira hrvatsku javnost da je odluka o licenci donesena na temelju, netransparentnog postupka i kao takva nema učinak.

Temelji se na klevetama tajnih informanata iz Hrvatske, neodgovornih postupaka pojedincima iz središnjice, a bez uvažavanja činjenica i uključivanja podružnice, navodi se u priopćenju ove organizacije.
„Dopisom tajništva TI iz Berlina obaviješteni smo da se hrvatskoj podružnici ukida licenca zbog, kao što se ističe, neispunjavanja minimalnih uvjeta koji su postavljeni pred organizaciju. Kao glavni nedostaci djelovanja navedeni su: financijska nestabilnost, nesuradnja s drugim organizacijama civilnog društva okupljenim oko Platforme 112, te da svoje aktivnosti provodimo volontirajući bez novčane naknade. U trenutnoj situaciji s kojom je Hrvatska suočena smatramo da je neprimjereno, nepotrebno  i nepošteno trošiti javni novac na profesionalni rad u udrugama koje se bave demokratizacijom društva, jer se na taj način umanjuje uloga koju bi morali imati aktivni građani.  S obzirom da korupcija nije niti lijeva niti desna, te da je iznad svjetonazorskih opredjeljenja naših članova, volontera i simpatizera nikada nećemo prihvatiti politički pritisak niti izvana niti iznutra. Naše aktivnosti i djelovanje biti će, kao i do sada, u interesu svih hrvatskih građana koji imaju pravo živjeti u nekorumpiranom, poštenom i transparentnom društvu.Naše aktivnosti biti će usmjerene na aktivizam građana kako bi se potaknula istinska želja za promjenom u društvu, koja će omogućiti svakom građaninu pristojan, pošten i dostojanstven život na temelju jednakih prilika. U tom smislu naš rad se odvija i dalje kao i do sada“ istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime