Nevjerojatna odluka gradonačelnika Tonćija Bilića tj. Grada Makarske šokirala je ugostitelje i glazbenike.

 

 

 

 

 

 

Prema informacijama koje posjedujemo, od danas je zabranjeno uživo izvođenje glazbe na terasama kafića i restorana u jednom od najturističkijim mjesta na Mediteranu – Makarskoj! Neslužbeno doznajemo da je odluka o zabrani donesena na jučerašnjem sastanku u gradskoj upravi kojem su nazočili gradonačelnik Tonći Bilić, komunalni redari, Siniša Srzić te inspektor iz Splita, a glavna tema su bili – decibeli.

Kome i zašto smeta živa glazba na makarskim ulicama u jeku turističke sezone, ostaje nejasno, no zbog ovakve odluke će mnogi ispaštati.

Prvi će ispaštati makarski ugostitelji koji su uložili nemale novce u svoje objekte računajući na dobru turističku sezonu i na dodatan promet u večerima kada budu mogli priuštiti živu glazbu. Na svom džepu će nepromišljenu odluku Grada Makarske osjetiti i sami glazbenici koji će očito ovog ljeta morati tražiti „gaže“ izvan svoga grada. Konačno, ali ne i manje bitno, patit će i kvaliteta turističke ponude u Makarskoj koja ionako iz godine u godinu blijedi.

– Ovo je sramota! Prvo su nas maltretirali sa raznoraznim inspekcijama, pa sa fiskalnom blagajnom, pa sa preskupim cijenama zakupa javnih po vršina, pa nam sad ne daju da angažiramo živu glazbu! Dođe mi da stavim ključ u bravu i odselim se iz Makarske, priča nam jedan poznati makarski ugostitelj.
U razgovoru sa još nekoliko ugostitelja doznajemo da postoji mogućnost prosvjeda zbog ovakve odluke Grada Makarske,a tiha pobuna je već otpočela na društvenim mrežama.

– Odluka je katastrofalna! Jedva smo dočekali ljeto, a oni nam brane nastupati. Osobno sam kontaktirala ZAMP i prenijela im što se događa u Makarskoj i njihova ocjena je da je odluka ishitrena i nepotrebna. Pa to nema nigdje nego u Makarskoj, kazala nam je, između ostalog, poznata makarska pjevačica Mira Zenčić (Smoothy).
Glasnogovornica gradonačelnika Bilića, Ivana Pleić nam je u pismenoj komunikaciji odgovorila kako nema saznanja da je takvu odluku Grad Makarska donio te nam je obećala službenu izjavu u ponedjeljak. Tonći Bilić joj je, kaže, nedostupan.