Sedmo izdanje Wine EnoGASTRO VIP Eventa, ciklusa međunarodnih konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca, ove godine je okupilo i privuklo još veći broj izlagača i posjetitelja, a nakon izuzetno uspješnih evenata u Rijeci, Novigradu i Splitu, uslijedio je Zadar gdje je 17.ožujka 2023. održan 31. po redu event u Falkensteiner hotel & Spa Iaderi i njihovom novom Kongresnom centru Fortis

Ovaj po mnogočemu poseban i autentičan događaj, u organizaciji agencije RICERCE MERCATO, s tradicijom koja traje već sedmu godinu u kontinuitetu, održava se u pet gradova diljem Hrvatske sa ciljem podizanja izvrsnosti hrvatskog ugostiteljstva i turizma. A na pitanje prema organizatoru kakav je dojam o eventu, bio je vrlo jasan : „ Zadre oduševio si nas !”

Wine EnoGASTRO VIP Event je usmjeren na ugostitelje i hotelijere kako na vlasnike tako i djelatnike objekata, te općenito na HoReCa sektor i gospodarstvenike usko vezane uz ugostiteljstvo i turizam. Nezaobilazan je događaj za sve koji žele ulagati u svoje znanje i poslovni razvoj, učiti od vrhunskih međunarodnih stručnjaka, te razmijeniti iskustva s drugim kolegama i ostvariti kontakte s potencijalnim klijentima.

Ove godine je pripremljen najbogatiji program do sada s mnoštvom stručnih degustacija, predavanja i edukativnih radionica, a posjetitelje je dočekao domaćin Dantes i njegov vrijedan tim, s porukom da je riječ o zajedničkom događaju svih sudionika uključujući i posjetitelje, koji svojim dolaskom podržavaju događaj, jer jedino zajedno možemo ostvariti izvrsne i značajne rezultate za naš turizam!

S fokusom na kvalitetu i velikim naglaskom na male proizvođače sa ciljem promocije lokalne enogastronomije, nastupili su probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske i šire regije, uz proizvođače iz mikrolokacije destinacije održavanja eventa, poput redovito nagrađivanih vinara, maslinara, obiteljskih sirana, proizvođača ribljih delikatesa, piva, žestica i slastica, a prezentirana je i profesionalna ugostiteljska oprema za HoReCa sektor.

Posebnu pažnju i pohvale posjetitelja su privukli učenici Srednje škole Plitvička jezera, koji su predstavili svoje profesionalne konobarske, kuharske i slastičarske vještine.

Publika na Wine EnoGASTRO VIP Eventu je također ciljana i probrana, dok je sudjelovanje moguće isključivo uz pozivnicu, a u dobroj tradiciji dosadašnjih evenata, organizator je u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima, svojim gostima omogućio sav program besplatno: od ulaza, korištenja čaša do stručnih radionica, predavanja i kuharsko-edukacijskih degustacija, što ovaj događaj izdvaja po svojoj posebnosti.

Brojni profesionalci su prepoznali Wine EnoGASTRO VIP Event po izvrsnom i sadržajnom edukacijskom programu, posvećenom unapređenju ugostiteljsko-turističkog poslovanja poput stručno vođenih degustacija vina, maslinovih ulja, craft piva i kave, podizanja izvrsnosti usluge, gostoljubivosti i vještine uspješnog ophođenja s gostima, te praktičnih alata za poslovnu primjenu društvenih mreža i digitalnog marketinga.

Uzvanici su posebno uživali u atraktivnoj gastro-edukacijsko-degustacijskoj prezentaciji gostujućih chefova, u izvedbi kojih su se smijenjivali vrhunski slijedovi, koje je ugledna vinska akademkinja i sommelierka Mira Šemić izvrsno uparila s odgovarajućim pratećim vinima.

Nakon završnog druženja s izlagačima, tim Wine EnoGASTRO VIP Eventa se zahvalio svim uzvanicima, partnerima i pokroviteljima: Falkensteiner hoteli, Grad Zadar, Zadarska županija i Turistička zajednica  Zadarske županije, Hrvatska turistička zajednica, Obrtnička komora Zadarske županije, Ministarstvo turizma i sporta, te Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Nakon Zadra s gotovo 500 posjetitelja, Wine EnoGASTRO VIP Event nastavlja svoju misiju i put prema Zagrebu, gdje će 29.ožujka 2023. godine u hotelu Antunović biti održan idući, ujedno zaključni ovogodišnji event.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime