Radovi na uređenju poslovnog prostora u centru Makarske napreduju iz dana u dan

Tu bi uskoro s radom trebao početi frizerski salon, a investitorica je Cecilija Bajto, supruga policijskog službenika iz Vrgorca. Ranije smo izvještavali kako je riječ o poslovnom prostoru na čestici zemlje koja je u potpunom vlasništvu Grada Makarske. Kao takav, poslovni prostor ne može nitko uređivati, iznajmljivati, njime gospodariti bez suglasnosti i znanja Grada Makarske.

No kako to u Makarskoj obično biva, jedno vrijedi na papiru, a drugo u stvarnosti. Nakon što smo investitore uhvatili kako noću uređuju prostor, u međuvremenu su otišli korak dalje. Ne treba im noć da nitko ne vidi što rade već su iznutra oblijepili prozore sa papirima kako se ne bi vidjelo što rade.

Istodobno se u Gradu Makarskoj prave gluhi i slijepi. Umjesto da vode računa o svojoj imovini, imovini svih poreznih obveznika, oni ne reagiraju. Gradonačelnik Makarske Jure Brkan znao je u nekim drugim slučajevima reagirati, no ovdje šuti. Postavlja se pitanje zašto.

Prošli put smo objavili izvatke iz zemljišnih knjiga Općinskog suda u Makarskoj iz kojih nedvojbeno proizlazi da je riječ o gradskom vlasništvu. Zašto onda investitori rade i dalje. Prvo noću, a  sada evo i danju. Tko će im dati potrebne dozvole za rad, minimalne tehničke uvjete? Hoće li se u Gradu Makarskoj i dalje praviti gluhi i slijepi i tako još jednom poslati poruku građanima da mogu raditi što ih volja. (NASTAVLJA SE…)

3 KOMENTARI

Comments are closed.