Poduzetničko putovanje, otvaranje pravnog subjekta i pokretanje posla, htjeli mi to ili ne, više ne izgleda jednako kao prije deset ili dvadeset godina

Pred nama stoje moderne mogućnosti, ali i moderni izazovi. Od vječnog pitanja koji pravni oblik odabrati, koju vrstu poticaja koristiti pa sve do brendiranja, marketinga i prodaje online. Mnogo je nepoznanica bez univerzalnih istina koje je lako ‘’uguglati’’.

Srećom, i putovanje do pravnih odgovora mnogo je jednostavnije nego prije. I, srećom, slika našeg grada i djelatnosti koje obavljaju mladi u njemu rapidno se mijenja. a odgovore će, kroz manje od deset dana, biti moguće naći na jednom mjestu. Poduzetnički centar Zovnica u suradnji s marketinškom agencijom Studio CroBrand lokalnim poduzetnicima će ispričali sve o poslovnom putu modernog poduzetnika kroz dvodnevnu Poduzetničku akademiju za poduzetnike početnike i one koji su nedavno pokrenuli poslovanje.

‘’Brojne su teme još uvijek nepoznanica i izvor zbunjenosti i sumnje u tim prvim danima i prvoj godini poduzetništva. A Google nam nije uvijek najbolji prijatelj, barem ne u ovom slučaju. U prvom dijelu akademije govorit ćemo o poticajima, poslovnom planu, dobrim praksama i odabirima u samim počecima poduzetništva. Dobri temelji garancija su jedne lakše ceste, jednog sigurnijeg puta u prvim danima poduzetništva. ’’ – istaknula je Anamarija Grabovac, vlasnica Poduzetničkog centra Zovnica koja je dosada pomogla u ostvarivanju poduzetničkih snova desecima više od 350 poduzetnika na lokalnom i širem području.

S druge strane, i digitalni marketing i mogućnost prezentacije vlastitog poslovanja online druga su sfera poduzetničkog života. Kako kvalitetno prezentirati svoj posao na Facebooku, Instagramu ili TikToku? Kako se istaknuti u moru sadržaja i je li potrebno imati veliki oglasni budžet kako bi se istaknuo online? U drugom dijelu dvodnevne radionice, Ivana Granić Vican, vlasnica marketinške agencije Studio CroBrand koja je dosada svojom aktivnošću podržala više od 70 malih poduzetnika u online putovanju, ispričat će sve o tome kako uspješno stvoriti svoj brend online.

‘’Mnogo je nepoznanica s kojima mi dolaze klijenti. Trebam li veliki budžet za Instagram? Trebam li fotografa? Što da uopće ja tamo pišem? A opcije su – neograničene. I mogućnosti privlačenja klijenata isto. Društvene mreže sjajan su poligon za pokrenuti dobru priču i one su ona reklama za koju ne trebaju veliki novci i ključna je – dobra volja.’’ – ističe Ivana.

Što možete očekivati od Poduzetničke Akademije? Interaktivna predavanja na kojima ćete saznati kako izbrusiti svoju poduzetničku ideju, kako pokrenuti posao te kako prodavati vlastite proizvode i usluge uživo i u online svijetu. Po završetku će svi sudionici dobiti potvrdu o sudjelovanju koja uvijek može donijeti bod više prilikom predaje Zahtjeva za samozapošljavanje ili korištenjem drugih potpora za razvoj poslovanja, a bit će prilike za druženje i umrežavanje koje na početku poslovanja nikada nije naodmet.

PC Zovnica organizira Akademiju kao dio projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – BOND 2 u svrhu standardizacije usluga poslovnog savjetovanja. Naime, Bond okuplja poduzetničke potporne institucije iz cijele Hrvatske s ciljem da svi hrvatski poduzetnici i oni koji to tek žele postati mogu dobiti jednako kvalitetnu uslugu poslovnog savjetovanja u svakom dijelu Hrvatske. Među njima je i PC Zovnica, stoga svi poduzetnici u Imotskom imaju jednaku priliku kao oni u urbanim centrima dobiti sve informacije za rast svog poslovanja.

Poduzetnička akademija koja će se održati 28. i 29. ožujka od 15 do 18 sati u prostorijama Poduzetničkog centra Zovnica (Kralja Zvonimira 12, Imotski) ponudit će svježinu, znanje i iskustvo kakvo se dosada u lokalnoj zajednici nije prezentiralo, a sve to s ciljem poticanja i razvoja scene modernih poduzetnika koja je, sudeći prema statistikama, već uzela jedan pravi zamah, a u budućnosti će zasigurno biti jedan od motora koji će promijeniti lice grada.

Oba dana će biti organizirano neformalno druženje nakon predavanja na kojem će poduzetnici početnici moći razmijeniti iskustva i planove za budućnost.

Prijaviti se možete putem google obrasca, a sudjelovanje je potpuno besplatno.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime