Makarska će biti jedan od domaćina ragbi Europskog prvenstva Trophy divizije, a o čemu se radi, javnost je informirana od strane Nezavisne liste Ajmo Makarska priopćenjem kojeg objavljujemo u cijelosti

Zahvaljujući zajedničkim naporima koordinatora za projekte i sportska događanja pri Gradskom sportskom centru Makarska te Hrvatskog ragbijaškog saveza, Makarska će biti jedan od domaćin Europskog prvenstva Trophy divizije.

Upravo je prije nekoliko dana delegacija Hrvatskog ragbijaškog saveza na inicijativu Jure Pribisalića boravila u Makarskoj gdje ih je u službeni posjet primi gradonačelnik Zoran Paunović Na tom susretu dogovorena je da se u Makarskoj igra utakmica između Hrvatske i Švicarske i to 1.travnja 2023.

Tako se rugby vraća na velika vrata u Makarsku, a mnogi se još uvijek sjećaju posljednje velike ragbijaške utakmice između Hrvatske i Malte u listopadu 2012.godine kada je hrvatska reprezentacija pobijedila rezultatom 20:19.

– Ponosan sam što je reprezentacija nakon gotovo 11 godina opet u Makarskoj i jamčimo da će utakmica biti organizirana na najvišem nivou. Neke od svojih najboljih utakmica u povijesti Hrvatska je odigrala upravo u Makarskoj i prođu me trnci kad se sjetim tih okršaja i da će naši ponovno igrati ovdje. Nadam se da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti i da će se Makarska vratiti na ragbijašku kartu – rekao je predsjednik RK Makarske Jakša Lovreta.

– Bit će ovo veliki sportski događaj za Makarsku i do kraja godine pripremamo još jako puno aktivnosti kojima ćemo naš grad pozicionirati ne samo kao turističku već i kao vrhunsku sportsku destinaciju. Makarska ima bogatu povijest i tradiciju kada je u pitanju rugby, a za RK Makarska igrali su jedni od najtalentiranijih igrača koji su svojim umijećem trajno obilježili povijest hrvatskog sporta, kazao je Jure Pribisalić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime