Makarska ima svog serijskog trovača! Prvo su, prije par godina, otrovani psi ispred restorana „Vrata Biokova“, potom je netko masvno trovao po Zelenci,a  sad je na red došlo i Veliko Brdo

Naši čitatleji nam javljaju kako je netko u psoljednjih par tjedana otrovao najmanje deset mačaka U Velikom Brdu, pozvani su komunalni redari, pa čak i policija, no počinitelj još nije otkriven.
– Otrovano je desetak mačaka o kojima se brinula jedna obitelj kod svoje kuće, kastrirala, cijepila,hranila o svom trošku,bez ičije pomoći, kazao nam je jedan od žitelja Velikog Brda. Doznali smo i to kako neki na mačke pucaju iz puške!
Trovanje životinja zabranjeno je Zakonom o zaštiti životinja (čl. 4, st. 2, tč. 14), a propisana kazna za fizičke osobe je od 10 do 15 tisuća kuna. Također, trovanje je kažnjivo i Kaznenim zakonom (čl. 205, st. 1), a predviđena je kazna zatvora do jedne godine, no time se srrijski trovač mačaka i pasa u Makarskoj previše ne zamara. Prema svemu sudeći, riječ je o istoj osobi, a policija je za sada nemoćna. Otrovane mačke u Velikom Brdu, netko je zakopao, komunalni redari evidentirali su zatečeno stanje, a policija je otvorila istragu. Navodno je trovača zabilježila jedna od nadzornih kamera, no nemamo službenu potvrdu o tome.

1 KOMENTAR

  1. Smrad jedan nek’ umre u najgorim mukama kao što su uginula ova nedužna stvorenja .Dao bog da ga rak uništi polako ali sigurno ….Svakakvi smradovi hodaju ovom zemljom,sve se plaća sve se vraća.

  2. Užas. Osobno mi je otrovano tri psa i nekoliko mačaka. Vidjeti ta stvorenja kako se pate i nemati šanse za pomoć je grozno bez obzira na veterinarsku pomoć.
    Samo sam Vam želio još nešto napisati:
    NIKADA, APSOLUTNO NIKADA nitko nije odgovarao za trovanja životinja.
    Toliko o uspješnosti bilo kakvih prijava.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime