Policija je večeras u septičkoj jami Rudolfa Ožića Bašića, Makaranina koji se u subotu objesio pred svojom kućom, pronašla tijelo mrtvog muškarca. Sumnja se da se radi o Splićaninu Anti Zovku za kojim se bezuspješno tragalo 40 dana.

Policija je nedavno došla do informacija temeljem kojih su se odlučili otvoriti septičku jamu Ožić Bašića. Uočili su napuhnuti leš kako pluta. Kako je već pao mrak, očevid će se obaviti sutra. O svemu su izvijestili Županijsko državno odvjetništvo u Splitu koje će naložiti obdukciju i identifikaciju pronađenog leša.

Policiji je bio sumnjiv, ali ga nikada nisu osumnjičili

Ožić Bašić tehnički nikada nije postao osumnjičenik, premda je policiji definitivno bio sumnjiv. Posljednji je, naime, vidio Zovka. Ispričao je kako je sjeo u nekakav Mercedes i odvezao se u nepoznatom smjeru. Nije, međutim, zapamtio registraciju, policiji je dao uopćeni opis vozila tako da taj Mercedes nikada nije pronađen, niti se zaključilo kamo se odvezao Zovko.

U petak ga pustili s Psihijatrije, u subotu se objesio ispred kuće

I Zovko i Ožić Bašić bavili su se preprodajom automobila. Ožić Bašić je bio u velikim financijskim dubiozama, spominjalo se da je par tisuća eura dugovao i Zovku. Tri puta je ispitivan u policiji kao svjedok, tvrdio je da je riješio dug prema Zovku. Prije 20-ak dana pokušao je suicid. Našli su ga prerezanih žila. Smjestili su ga na Psihijatriju splitskog KBC-a. U petak je pušten, a u subotu se objesio na verandu pred kućom. Pronašli su ga članovi obitelji. Neki su u Makarskoj bili uvjereni da je Ožić Bašića netko prisilio da digne ruku na sebe, no policija je pronašla oproštajnu poruku u kojoj je naveo da se ubio jer više nije mogao izdržati zbog problema s novcem. (index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime