U sklopu projekta „KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje“, u kinu u Sv. Filipu i Jakovu u subotu je održan “NULTI” filipjanski dječji festival “FIJOK”

Na drugom krugu aktivnosti Integrativni proces, održanoj 25. i 26. listopada 2019. godine, mještani, predstavnici organizacija Civilnog društva te institucija, s područja Općine Sv. Filip i Jakov izradili su idejni koncept dječjeg festivala.

Predstavljeni su prijedlozi ideje festivala, izgradnja zajedničke vizije festivala, te razrada koncepta aktivnosti na festivalu. Kao nekakav općeniti koncept festivala prihvaćeno je da festival predstavlja svojevrstan proces kreacije, u kojem bi djeca kroz zajednički trud i upornost, te kroz inicijativu i odgovornost svakoga ponaosob u procesu kreacije, iskusila zajedništvo u kojem je svatko bitan, kao nešto što je normalno, nešto u čemu se mogu osjećati zadovoljni sobom.

Neke od radionica na festivalu bile su izrada hotela za kukce, Radionica DJ-inga, Večera za grad, StreetArt, Lutkarska, Plesna, Gimnastičarska i Glazbena radionica, te radionica Foto-video reporteri.

Nakon radionica nastavila se potraga za blagom, predstavom, večerom za grad i
završila se s diskom.Provoditelj aktivnosti na festivalu je Centar za integrativne studije Spajalica iz Osijeka, voditelj Damir Marinić.

Projekt „KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje“, s ukupnim proračunom od
2.099,720,06 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762,05 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958,01 HRK odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Prijavljen je na poziv Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstava u kulturi, nositelj je Udruga za kulturu i umjetnost “U Pokretu” Lucije Mikas, uz partnerstvo Općine Sv. Filip i Jakov i Zajednice udruga “Centar nezavisne kulture”, koja je ujedno i provoditelj projekta.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina u Općini Sv. Filip i Jakov u KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime