U protekla 24 sata na području Zadarske županije nema novozaraženih osoba koronavirusom. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 288 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 630 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 37 osoba

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitalizirana su 23 pacijenta od kojih je 5 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 10 bolesnika oboljelih od koronavirusa.

Od danas se produljuje   radno vrijeme cjepilišta na punktu Višnjik te počinje cijepljenje s trećom dozom imunokompromitiranih  i docjepljivanje ostalih kategorija osoba.

Cijepljenje će se provoditi svakim radnim danom u vremenu 7:00 – 13:00 sati osim četvrtkom kada će se cijepljenje provoditi u vremenu 15:00 – 21:00 sati, a iznimno subotom i nedjeljom o čemu odluku donosi koordinator provođenja cijepljenja.

Osobe kojima je preporučena treća doza trebaju se  javiti svojim  odabranim liječnicima koji će za njih osigurati termine cjepljenja na Višnjiku ili u njihovim ordinacijama .

Broj osoba starijih od 65 godina u našoj županiji jest oko  38 000 stanovnika , te je za očekivati povećanje broja cijepljenih na samom PUNKTU u slijedećim tjednima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime