Policijski službenici kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe za zagrebačkog područja, koje se sumnjiče za više kaznenih djela teških krađa u trgovačke objekte na zadarskom, obrovačkom i biogradskom području, kao i trgovine na šibenskom i zagrebačkom području, čime je pričinjena veća materijalna šteta – ukupna vrijednost otuđenih cigareta, alkoholnog pića i drugih artikala iznosi više od 251.000,00 kuna

Naime, provedenim usmjerenim policijskim postupanjem i pomno planiranom akcijom policije na sprječavanju kaznenih djela teških krađa u trgovine koje čine organizirane skupine, policijski službenici su u ponedjeljak  na Viru, nakon izvršene provale u trgovački objekt tijekom noćnih sati, u prijepodnevnim satima u šumovitom području u blizini mjesta događaja uhitili jednu mušku osobu koja je pokušala pobjeći. Uz uporabu sredstava prisile muškarac ( u dobi od 48 godina) je priveden u službene prostorije policije, dok je u dvorištu jedne kuće, odsutnog vlasnika, pronađeno skriveno osobno vozilo, s kojim su se počinitelji služili prilikom izvršenja ovog kaznenog djela.

Vozilo je prevezeno u krug policije, gdje je temeljem naloga pretragom pronađen različiti provalnički alat kao i sredstva za maskiranje.

Daljnjim koordiniranim radnjama, u ranojutarnjim satima tijekom sutrašnjeg dana, 01. prosinca, na području šumovitog dijela Vira uhićene  su još dvije muške osobe, u dobi od 59 i 33 godine, za koje se sumnja da su zajedno s prethodno uhićenom osobom  počinile kazneno djelo.

Isto jutro na otvorenom prostoru, dobro skrivene, u vrećama su pronađene otuđene cigarete, vrijednosti od preko 36.000,00 kuna kao i dijelovi odjeće te provalnički alat

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad svom trojicom: 48, 59 i 33-godišnjakom,  svu trojicu se sumnjiči da su  po prethodnom planu i s unajmljenim vozilom u noći došli s zagrebačkog područja, te dana 30.studenog na Viru provalili u trgovinu trgovačkog društva, odakle su otuđili više šteka raznih cigareta.

Također, provedenim daljnjim kriminalističkim istraživanjem, 59 i 33-godišnjaka se sumnjiči da su po istom modusu početkom mjeseca rujna 2020.godine u Tribanj Kruščici tijekom noći provalili u trgovinu trgovačkog društva, odakle su otuđili novčani polog, razne cigarete i druge artikle ukupne materijalne šteta od oko 12.261,00 kuna.

Nadalje, 33-godišnjaka se sumnjiči da je sam počinio 6 teških krađa provaljivanjem u razne trgovine na zadarskom i biogradskom području i to:

Početkom ožujka, a isto tako i sredinom svibnja da je provalio u istu trgovinu trgovačkog društva na Stanovima u Zadru, odakle je otuđio razne cigarete ukupne vrijednosti više od 53.000,00 kuna

Njega se također sumnjiči da je tijekom lipnja provalio u benzinsku postaju u Biogradu na moru, odakle je otuđio razne cigarete i duhanske proizvode, vrijednosti od oko 34.425,00 kuna, a da je tijekom mjeseca kolovoza u Dragama provalio u trgovinu odakle je otuđio razne cigarete, ukupne materijalne štete od oko 24,305,00 kuna.

Na kraju,  da je krajem srpnja provalio u Slivnici Gornjoj u trgovinu, odakle nije ništa otuđio, a  početkom listopada na predjelu Arbanasa u Zadru provalio u trgovinu, odakle je otuđio cigarete i druge artikle, ukupne materijalne štete oko 18.025,00 kuna.

Isto tako, utvrđena je osnovana sumnja da je 33-godišnjak počinio i tri teške krađe na šibenskom i zagrebačkom području, i to da je  krajem svibnja u Skradinu provalio u trgovinu trgovačkog društva, iz koje je otuđio duhanske proizvode u vrijednosti od oko 18.000,00 kuna, a sredinom srpnja ponovno provalio u istu trgovinu, odakle je otuđio cigarete i alkoholno piće, vrijednosti veće od preko 38.000,00 kuna.

Sumnjiči ga se da je krajem listopada u Rakitovcu kod Velike Gorice, provalio u trgovinu iz koje je otuđio cigarete i razne prehrambene artikle u vrijednosti većoj od 17.000,00 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 48- i 59-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru je protiv sve trojice podnesena  kaznena prijava zbog kaznenih djela teška krađa iz čl. 229 KZ.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime