Uber će ponuditi 2.700 besplatnih vožnji do i od centara za cijepljenje u šest gradova u Hrvatskoj kako bi ljudima olakšao dolazak na termin za cijepljenje i tako dao svoj doprinos borbi protiv pandemije koronavirusa

Korisnici Ubera u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Zadru, Rijeci i Puli od 1. srpnja do 31. kolovoza moći će putovati besplatno do i od lokacija za cijepljenje. Da bi ostvarili besplatnu vožnju, trebaju samo unijeti promotivni kod „CIJEPISE“ u svoju Uber aplikaciju, koja će potom automatski iskoristiti dvije besplatne vožnje u vrijednosti do 45 kuna za putovanje do centara za cijepljenje u ovih šest gradova.

“Hvala Uberu na velikom doprinosu podizanju svijesti o važnosti cijepljenja za zaštitu zdravlja naših sugrađana. Nadamo se kako će ova izvrsna prilika dodatno potaknuti naše sugrađane da zaštite sebe i druge, a ovim putem ih pozivamo da ju svakako iskoriste te na lak i jednostavan način dođu po svoju dozu cjepiva“, istaknula je dr. sc. Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Inicijativa Ubera stiže u Hrvatsku nakon što je prethodno pokrenuta u brojnim zemljama širom svijeta u kojima posluju i dio je globalnog obećanja kompanije da će pružiti 10 milijuna vožnji do centara za cijepljenje širom svijeta.

“Zahvaljujem Uberu što je prepoznao važnost cijepljenja u borbi protiv Covida 19 i svojim uslugom besplatne vožnje do cijepnog mjesta pomaže svakom našem sugrađaninu da ostvari svoje pravo na cijepljenje. Nadamo se da će se ovom dodatnom uslugom povećati procijepljenost u našem gradu što je neophodno u očuvanju zdravlja svih naših sugrađana”, rekla je prim. dr. sc. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Pored besplatnih vožnji za cijepljenje, Uber je pokrenuo brojne aktivnosti od početka pandemije kako bi osigurao sigurnost i dobrobit svih svojih korisnika i vozača partnera u Hrvatskoj. Među njima se ističe raspodjela 950 higijenskih paketa među hrvatskim vozačima, kao i primjena alata i rješenja u stvarnom vremenu unutar Uber aplikacije čiji je cilj osigurati sigurnost korisnika i partnera vozača.

„Želimo nastaviti doprinositi borbi protiv pandemije nudeći besplatne vožnje korisnicima kako bi na siguran i pouzdan način došli na svoje termine za cijepljenje u Hrvatskoj. Sigurnost i dobrobit naših zajednica korisnika i onih koji zarađuju na Uberu i dalje su nam glavni prioritet te ovom inicijativom želimo dodatno ojačati svoju predanost Hrvatskoj“, zaključila je Giovanna D’Esposito, generalna menadžerica za jugozapadnu Europu u Uberu.

Kako iskoristiti besplatne vožnje?

  1. U gornjem lijevom uglu otvorite “Izbornik”
  2. Odaberite “Wallet”
  3. Odaberite “Dodaj promotivni kod”
  4. Upišite “CIJEPISE”.

Besplatne vožnje dostupne su na lokacijama u tablici niže. 

GradAdresa
ZagrebSportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina – Trg Hrvatskih Pavlina 1
ZagrebSrednja tehnička škola Jelkovec – Vladimira Stahuljaka 1
ZagrebDom Sportova – Trg Krešimira Ćosića 11
ZagrebZagrebački Velesajam – Avenija Dubrovnik 15
SplitDvorana Gripe – Osječka 11
PulaIstarski domovi zdravlja – Palladiova 22
PulaIstarski domovi zdravlja – Flanatička 27
PulaZavod za javno zdravstvo Istarske županije – Nazorova 23
PulaSportska dvorana Talijanske osnovne i srednje škole – Santoriova 3
RijekaNastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije – Krešimirova 52a
RijekaDom zdravlja Primorsko-goranske županije Makrocentar Zamet – Bože Vidasa 16
RijekaDom zdravlja Primorsko-goranske županije Makrocentar Vežica – Martina Kontuša 18 
ZadarDom zdravlja Zadarske županije, Športsko-rekretivni centar Višnjik – Splitska 3
ZadarZavod za javno zdravstvo Zadar – Ljudevita Posavskog 7a
DubrovnikDom zdravlja Dubrovnik – Ulica Dr. Ante Starčevića 1

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime