Paravinja je, inače, u pritvoru od 16. veljače 2016. godine, a nakon nekoliko premještaja sada je tražio da novo mjesto izdržavanja kazne bude u Gospiću

Nakon što je u Draganu Paravinji čak triput suđeno zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanja maloljetne Antonije Bilić u lipnju 2011.godine, Ustavni sud odbio je njegov zahtjev kako je postupak, u kojem je dobio 20 godina zatvorske kazne, nezakonit. Uz zahtjev za ponavljanjem postupka “zbog pristranosti hrvatskog pravosuđa na svim instancama”, naveo je još niz postupaka po kojima su mu, tako je tvrdio, uskraćena prava. Priznanje ubojstva u Banjoj Luci bilo je, veli, pod prisilom, a u pitanje je doveo i pronađenu krv nesretne Drnišanke u kabini kamiona. Uvjeren je kako mu je ta krv podmetnuta. 

Osporavao je i to što zahtjev obrane da se pojedini dokazi izuzmu kao nezakoniti nije prošao.

Ustavni sud je jasno i nedvojbeno utvrdio kako nakon ispitavanja u Banja Luci nije imao vidljivih tragova ozljeđivanja te kako krv nije mogla biti podmetnuta jer je kamion čuvan u policijskoj garaži, a u njega nitko nije izlazio između dvije pretrage – jedne danju i druge noćne. U prisustvu branitelja, objasnio je Ustavni sud, priznao je ubojstvo, a čak je i napravio skicu s lokacijom na koju je bacio maloljetnicu. Skicu je čak i potpisao.

Odvjetnik Dragana Paravinje najavio je kako će s istim razlozima zahtjev za ponovni postupak poslati Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Paravinja je, inače, u pritvoru od 16. veljače 2016. godine, a nakon nekoliko premještaja sada je tražio da novo mjesto izdržavanja kazne bude u Gospiću. 

Potraga za mladom Antonijom Bilić bila je najveća u hrvatskoj povijesti. U njoj je sudjelovalo više od tisuću policajaca, vatrogasaca, spasitelja, dobrovoljaca, lovaca. Prilikom potrage je čak isušeno jezero Brljan. Posmrtni ostaci nedužne djevojke pronađeni su više od godinu dana kasnije, sasvim slučajno, i na mjestu koje je ranije obuhvatila opsežna potraga. (dalmacijanews)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime