Nedavno je u galeriji Antuna Gojaka upriličena slika i skulptura osmorice umjetnika Unije likovnih umjetnika češkog grada Olomouca koja je naišla na odličan odjek.

Dio je to realizacije dogovorene kulturne suradnje Makarske i češkog grada Olomouca. Zanimljivo, na otvorenju izložbe, gosti iz Češke su poštivali dress code i u galeriji Antuna Gojaka bili su pristojno odjeveni, no nisu jednako poštivali pravila dolaskom na svečani prijam u Gradskoj vijećnici Grada Makarske gdje su se Česi pojavili kao da su došli s plaže – u kratkim hlačama!
ceska delegacija izlozbaZašto Česi misle da na svojoj izložbi moraju biti pristojno odjeveni, a na primanju u makarskoj Gradskoj upravi ne moraju, znaju samo oni. Žalosno je da nitko od predstavnika Grada Makarske, dogradonačelnik Miro Družianić ili direktor TZ-a Tonći Lalić nisu reagirali i zamolili svoje goste da izađu vani, pristojno se odjeni i vrate ili jednostavno organiziraju susret na nekom manje službenom mjestu. Zapravo, ne bi bilo ništa sporno da portir svakodnevno ne vraća građanke i građane koji se „usude“ ušetati u Gradsku upravu u kratkim hlačama ili majicama na „špaline“. Kao i puno puta dosada, u Makarskoj očit ne vrijede ista pravila za sve.
Ovim putem obavještavamo čitatelje da ubuduće u makarsku Gradsku upravu mogu ići bosonogi i samo u donjem rublju jer je očito ukinuto pravilo pristojnog odjevanja. (FOTO: makarska-post.com)

1 KOMENTAR

  1. Svaka vam čast, što ste primijetili kako su česi ušli nesmetano u NAJSKUPLJU VIJEČNICU u RH?! O dogradonačelniku Družijaniću, pročelniku Kuzmaniću i predsjedniku turističke zajednice Makarska Tonču Laliću, suvišno je komentirati. Poznati su oni na daleko po svojim manirima- Po informacijama koje kruže Gradom,seve se odigralo mimo Protokola.Oim smo kao građani osramočenii poniženi a česi to svojim ulaskom u Bijelu kuću grada potvrdili. Obzirom na ekipu koja se zna i fizički obračunavati sa strankama ništa čudo, a Družijaniću je to i normalno, obzirom da stil oblačenja njega i njegove supruge sve potrđuje. Jedino je poštovao MORNARIČKU UNIFORMU koju je nosio na SPROVODU SVOGA OCA u Raščanima, je bio na odsluženju vojnog roka u JNA, nije ušao u Crku gdje se služila Misa?! Zato sada misli da je prvi do Pape?! Kako su se pristojno sredili kad su bili na izložbi u Galeriji Gojak. Još jedna potvrda da ovi LAKRDIJAŠI ne znaju ko im glavu nosi..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime