U sjedištu Hrvatske elektroprivrede održana je prekjučer 22. dodjela Nagrade učenicima  IMAM ŽICU!, koju HEP od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za uspješna postignuća na  području matematike i fizike, a od 2005. godine i najboljim mladim elektrotehničarima.

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem. Ove godine novčanu nagradu u iznosu od 2.500 kuna dobilo je 37 učenika iz cijele Hrvatske, dok je s ovogodišnjim nagradama HEP od 1995. godine dodijelio ukupno 681 nagradu IMAM ŽICU!.
Među nagrađenim učenicima (matematika) je i Josip Srzić, učenik 1.razreda SŠ fra A.K.Miošića kojemu je mentorica bila Željka Tulić.  Dodjeli Nagrade, uz učenike, mentore i roditelje prisustvovali su: Zdeslav Matić, pomoćnik ministra gospodarstva, Momir Karin, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Katarina Milković, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje Grada Zagreba, Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Žarko Bošnjak, viši savjetnik u Agenciji za odgoj i obrazovanje. – Jedan od strateških ciljeva HEP-a je da postane tvrtka znanja, centar izvrsnosti i točka u kojoj će ogledati konkurentnost čitavog znanstveno-istraživačkog, proizvođačkog i graditeljskog potencijala na području energetike u Hrvatskoj. U tome svi mi želimo vidjeti i vas, najbolje od najboljih, bilo u HEP-u, bilo u hrvatskim tvrtkama i institucijama koje rade za HEP – na fakultetima, institutima, u projektantskim i proizvođačkim tvrtkama., izjavio je Perica Jukić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. Dobitnici novčane nagrade u iznosu od 2.500 kuna su svi učenici koji osvoje prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike i javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike za proteklu školsku godinu u RH. Nagradu dobivaju i učenici srednjih strukovnih škola koji osvoje prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz osnova elektrotehnike i elektrotehničkih mjerenja te na natjecanjima učenika trećih razreda koji uče za elektromehaničara. Partnerske institucije HEP-a u projektu IMAM ŽICU! su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanje, kao organizatori državnih natjecanja znanja te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime