Situacija sa blokadama i ovrhama računa nikada nije bila gora i nužne su promjene. Goruće je to pitanje, znate i sami. Zanima me Vaš stav o tome i da li biste uložili trud da to promijenite, pita u otvorenom pismu Nedjeljka Lončar, supredsjednica političko-aktivističke stranke SLOBODNA HRVATSKA te članica udruge OVRŠNI

“Možete li Vi kao eventualni budući Predsjednik države poslati zahtjev Ustavnom sudu da se isti zaustavi jer je nepravedan i poguban za građane. Ovršni zakon nas raseljava i uništava. Biste li na sučeljavanju danas iznijeli svoj stav o tome? Kolinda po tom pitanju nije učinila ama baš ništa i to je sramotno. Konačni prijedlog novog Ovršnog zakona (OZ) trebao je biti donesen 13.12.2019. u drugom čitanju. No, umjesto toga, Konačni prijedlog novog OZ-a upućen je Hrvatskom saboru na treće čitanje, što je krajnje rijetko i neobično u hrvatskoj zakonodavnoj proceduri Sabor nastavlja sa zasjedanjem 15.01.2020.Saborska većina pod kontrolom HDZ a i partnera sigurno će Zakon izglasati. Hoćete li ako budete izabrani, jer te ovlasti ima Predsjednik države, odbiti potpisati Ovršni zakon i u skladu s ovlastima, poslati ga Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti. Hvala na javnom odgovoru”.

Nedjeljka Lončar, supredsjednica političko-aktivističke stranke SLOBODNA HRVATSKA te članica udruge OVRŠNI.

1 KOMENTAR

  1. Kad budu izbori za najbolje kopanje NOSA, glasujte tada za sinjskog bossa,i imati će te prvoga pobjednika bossa u boranju nosa!Glas za bossa, je glas za kopanje Nosaaaaaaaaaaaa!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime