Nevjerojatna je revnost komunalnih redara u Makarskoj. To je čudo neviđeno! U nakani da kazne svoje sugrađane, kopaju po smeću ne bi li tako poput istražitelja CSI Miamija došli do počinitelja “zlodjela”

Tako su prije nekoliko dana komunalni redari iza 3 ujutro kopali po smeću na tržnici i po nekim računima oštroumno zaključili tko je bacio par crnih vreća pored pretrpanih kanti za otpatke. Zanemarivši vlastito zdravlje, ignorirajući preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite o protuepidemiološkim mjerama, revni komunalni redari kopali su po smeću te su između korištenih higijenskih ulošaka i kesice sa nepoznatim sadržajem vrlo neugodnog mirisa pronašli krunske dokaze! Nekoliko računa sa imenom tvrtke kojoj su brže bolje “odrezali” kaznu od tisuću kuna!

Kontaktirali smo vlasnike kažnjene tvrtke ne bi li nam priznali “zločin”, a sve da nađemo opravdanje za revne komunalne redare. – Nakon završetka radnog vremena našeg ugostiteljskog objekta 16.srpnja ove godine, odnijeli smo smeće do najbližeg kontejnera. Kako su sve kante za otpatke bile prekrcane smećem, a uz njih su se nalazile hrpe drugih vreća smeća, i mi smo odložili svojih par kesa jer naprosto nismo imali gdje s njima. Uredno plaćamo odvoz smeća i očekujemo da se Grad Makarska i Makarski Komunalac pobrinu o redovitom odvozu i dovoljnom broju kanti i kontejnera za otpatke, kazala nam je vlasnica kažnjene tvrtke.

Doista, Makarski Komunalac bi, makar u ljetnom periodu, kada se pored stalnih žitelja u Makarskoj nalazi nešto manje od deset tisuća gostiju, trebao češće kupiti otpad ili osigurati veći broj kanti i kontejnera. Ovdje moramo primijetiti i nedostatak sluha u Gradu Makarskoj za potrebe privatnih poduzetnika koji u korona krizi jedva preživljavaju, pa je kažnjavanje istih zbog trivijalnih prekršaja potpuno kontraproduktivno. O komunalnim redarima koji u želji za kažnjavanjem kopaju po smeću ne treba više ni komentirati. Na kraju ostaje enigma jesu li revni komunalni redari kopali i po ostalim vrećama kojih je bilo na desetke ili su iz zasjede čekali kada će djelatnik ugostiteljskog objekta odložiti vreće pa krenuli u smetlarski okršaj?

12 KOMENTARI

 1. A sto mislite da je u opcini baska voda bolje….kako komunalni otpad a tako i glomazni otpad voze samo ispred kuca podobnih za upravu baske vode….tako da se moze sramiti svi komunalci a i njihovi voditelji….

 2. Je komunalni redari su dežurni krivci za sve. Odluka o komunalnom redu je jasna i odnosi se na svakog po i na dotičnog gospodina koji je istu prekršio.
  Na slici se vidi da je jedan kontejner od moguća tri poluprazan što je snimljeno 5 minuta prije utvrđivanja prekršitelja. Za ovaj prekršaj fizičkoj osobi obrtniku zapriječena je kazna od 1000,00-5000,00 kuna.
  Važno napomenuti da je prekršaj svako ostavljanje otpada van posuda pa da su posude i pune. Postoje kontejneri i na drugim lokacijama. Naravno da bi vidio je li posuda prazna potrebno je podignuti poklopac.
  Kako ne bi pravili senzaciju od nečega što to nije pozivam Vas kao revne novinare da mi se javite i napravite reportažu o ponašanju naših sugrađana koji se ponašaju kao dotični gospodin.
  Neki kažu da smo turistička destinacija, sa ovakvim ponašanjem možemo se svrstati u naj običniju selendru, što je uvreda i za selo.
  Možda je u prići Pale sam na svijetu, a u stvarnom životu postoje norme ponašanja jer da ih nema bili bi kao neke vrste u evoluciji.
  Komunalnim redarima je osnovna zadaća briga o redu, a isti se može postići na više načina. Jedan od instrumenata je novčana kazna.

  • Mozemo se uvrstiti u selendru prije toga po ponasanju komunalnih redara a prije toga po ponasanju vladajucih u gradu. Komunalni redari vrlo selektivno (po nalogu vladajucih) obavljaju svoju duznost tj. Nekima u ovom gradu je dozvoljeno sve a nekima nista. Proc ce I ovaj kurbin pir, samo se nemojte cuditi prvi put kad veca skupina gradjana izgubi strpljenje I krene rjesavat probleme ovog grada na svoj nacin

  • ako je komunalnim redarima osnovna zadaća briga o redu zašto je onda i ne izvršavaju osim kad dobiju naredbu od vlasti sa naputkom kome “red” uvodit??? Ja ču ti reč Bušeliču zašto! Zato šta ste ubljebljene marijonete smeća od vlasti, šta vas čini jednake njima il još gore!
   Ne ulazim u to jel kontenjer bio pun il nije, kako ne virujen vama tako ne virujen ni “oštečenom”. Al činjenica je da je grad zatrpan smećem, kako po ulici tako i ne mali broj puta kontenjeri budu zatrpani!
   Red za današnju Makarsku je teška iluzija! Smeća na svakom koraku (kako materjalnog tako i ljudskog), napravili ste vašar od grada koji je nekad bio pojam ljudskosti, turizma, industrije,….
   P.S. Lako je laprdat kad se dobije posal priko veze i pitanja sa odgovorima za testiranje koji dan prije. Mada koliki su tudumi neki od vas ni to in nije pomoglo pa su se ispiti nanovo ispunjavali. I kako si ti kao osoba sa adresom u Tučepima dobio posal u Makarskoj kad je po uvjetima natječaja bila Makarska adresa?

 3. Stipe Bušelić kako si ti ovo lipo i pismeno sročio.Svaka čast.U Tučepi je uvik bila dobra škola a Tučepljani kasnije u školi vrhunski đaci.Braaaavo.

 4. Vrlo hrabro i požrtvovno od redara kopati po smeću po noći. CSI redarstvo – Makarska. Jesu li utvrdili i količinu i vrstu smeća koje u kontejnere, plaćene novcima građana i poreznih obveznika iz Makarske, bacaju oni koji se izmjenjuju u tuđim stanovima ne plaćajući ni porez ni boravišnu pristojbu. Vjerojatno je lakše kopati po smeću po noći nego šetati gradom po danu i kažnjavati neprimjereno odlaganje smeća. Bačene posrane pelene usred grada! Lakše je kažnjavati Makarane, jer im je lako ući u trag! Nađete izdan račun – i eto kazne! Vidite registraciju motora i auta i eto kazne. Zanimljivo da se ne naplaćuju kazne za parkiranje na šetnici, kod Makarane, na Cvitački, na trotoaru kod Tommija ispod kolodvora! Naravno, to su sve automobili nemakarskih, prekobrdskih i prekograničnih tablica! Zašto bi njih kažnjavali kad su Makarani ovce za striženje!

 5. Kako i Stipe jeste li ikad prošli kod kontejnera kod Milasovih zgrada.Jeste li vodili kad Mitini djelatnici bacaju smeće.Crne kese pune otrovima od ribe i školjaka.Sve curi po ulici i nogostupu.A tek smrad od ostataka ribe.Cila ulica smrdi.Budite prema svima jednaki.

 6. Kako i Stipe jeste li ikad prošli kod kontejnera kod Milasovih zgrada.Jeste li vidili kad Mitini djelatnici bacaju smeće.Crne kese pune otribinaa od ribe i školjaka.Sve curi po ulici i nogostupu.A tek smrad od ostataka ribe.Cila ulica smrdi.Budite prema svima jednaki.

 7. Ne pizdite, ko je bacio smeće nek plati kaznu i to im je malo, zad je važno ko je otkrio, sad više nije važno ko radi sranje!
  Pljuc

  • Zašto bi netko platio kad nije bilo mjesta za baciti u kontejner.
   To da je bilo sve uredno okolo kontejnera , onda bi mu trebalo napisati i vecu kaznu
   ali ovako pisati kazne je katastrofa.

 8. Šta je s Mirisnim smećem.Crne kese pune otribina ribe i školjaka kraj kontejnera kod Milasovih zgrada.Sve curi i smrdi.Pločnik madam.Pozabavite se s tim.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime