„Kriminalna organizacija“ i njena dobra VLADA od 01.01.2024. povećava i daje veće plaće građanima, ali zli oporbeni načelnici i gradonačelnici će sve što je Vlada „dala“  građanima (pa i više od toga) uzeti sebi i tako SMANJITI PLAĆE građanima! Jasno „kriminalna organizacija“ i njena dobra VLADA „poklanjaju“ građanima ono što nije njihovo jer PRIREZ je izvorni prihod općina i gradova

Treba svakako napomenuti da su građani velikih gradova (Zagreb, Split, Rijeka…) na izborima pokazali veliku nezahvalnost, bezobrazluk i nerazumijevanje politike. Okrenuli su leđa „kriminalnoj organizaciji“. Iz „kriminalne organizacije“ nudili su im „Raj na zemlji“ ali oni hoće bolje – ne shvaćaju da bolje od „kriminalne organizacije“ uopće ne postoji!

Možda bi nam se BOLJE ovih dana dogodilo i u Zadru, ali „kriminalna organizacija“ nije štedila, dobro je nagradila IZDAJNIKE pa smo Bogu hvala mi u Zadru izbjegli splitski scenarij! 

Gradonačelnik Ivica Puljak ustvrdio je da su dovedeni pred egzistencijalni zid i dilemu – „ili HDZ ili Hrvatska“. Tom porukom je dobio izbore u Splitu. On i građani Splita su umjesto „kriminalne organizacije“ izabrali Hrvatsku. Veliki VOĐA je na ovo morao reagirati: no pasarȃn ili „neće proći“! Došlo je vrijeme da to netko kazni – KONAČNO!!!

Veliki VOĐA se odlučio za „poreznu reformu” kako bi se na sve moguće načine osvetio onima koji su mu jednom (Puljak dvaput) stali na žulj i sram ih može biti porazili ga. Smatra ON da ovo treba sasjeći u korijenu.

Tzv. “porezna reforma” koja se odnosi na ukidanje prireza je potpuno beskorisna. Posve je jasno da je pravi cilj tek dovođenje oporbenih čelnika velikih gradova u politički nezgodnu situaciju. VLADA „DAJE“ građanima (ono što nije njeno), a zli oporbeni načelnici i gradonačelnici im to UZIMAJU! Ako ne misle izgubiti veliki prihod zli oporbeni načelnici i gradonačelnici sada moraju povećati porez a izbori dolaze pa… Veliki VOĐA još jednom besprizorno podcjenjuje elementarnu inteligenciju šire javnosti.

Na kraju krajeva, da se ne lažemo, ovo je tipična hrvatska reforma, koja se zbog nedostatka kvalitetnih ideja (za tako nešto morate imati kvalitetne i kreativne ljude) svodi na uzimanje novca iz džepova građana i ništa više! Lokalni šerifi će povećati harač (porez na dohodak) koji će od 01.01.2024. biti veći nego što je bio prije (porez + prirez) jer žele zagrabiti iz džepa „stoke sitnog zuba“.

Ovakve „porezne reforme“ vode vježbenici kapitalizma, a građani vježbaju život(arenje)…

Porezne reforme nema bez smanjenja rashoda, reforme raznih državnih institucija, uprava, ministarstava, pravosuđa, lokalne uprave.

Franjo Tahi bio je za mnoge od ovih bio porezni expert, uzimao je puno manje, a živio puno bolje.

Od nervoze koju mu izazivaju zli oporbeni političari, neuki novinari, plaćeni domaći izdajice koji su se sa stranim obavještajnim službama urotili da ga osramote i maknu s vlasti, veliki VOĐA se sav „usukao“, jedva da ima nešto više od 100 kg + PDV (opća stopa 25%).Sjetite se ili pogledajte kako je izgledao kada je postao glavni krčmar „jadne naše“. Koliko se on žrtvuje za nas, koliko je morao polokati i požderati na račun poreznih obveznika – Blago nama!

Grad Zadar lani je od prireza uprihodio 28 milijuna kuna i da je ukidanje prireza predložila neka druga vlada i neka druga politička opcija, podigli bi šator ispred Ministarstva financija. Kada to traži veliki VOĐA, „Od sto glasa glasa čuti nijesvi “junaci” mukom zamukoše…

Kada je Grad Zadar uvodio prirez, kriminalna organizacija je izjavila: “Uvodimo prirez da bi otplatili košarkašku dvoranu.“ Dvorana otplaćena, prirez u međuvremenu povećan!.

Kako bi se izgradio Športski centar Višnjik (polivalenta športska dvorana i zatvoreno plivalište) Grad Zadar je u prosincu 2003.izdao municipalne obveznice u iznosu od 18.500.000 EUR-a. Nije se u ničemu štedilo pa je „projekt“ Športski centar Višnjik koštao „samo“ TRI PUTA VIŠE od planiranih 18,5 mil. Eura. Dok se gradilo puno se toga speklo ispod „Peke“! Zbog „Peke“ su se dobivali izbori ali zbog „Peke“ su se dobivale i velike provizije.

Samo za izradu projektne dokumentacije za uređenje okoliša sportskog centra Višnjik arhitekt Nikola Bašić je „dobio“ 920 tisuća kuna. Jasno Projekt je Bašiću povjeren bez prethodnog natječaja – tako to radi „kriminalna organizacija“. Gradska tvrtka Nasadi bi   savršeno uredila okoliš za 10% cijene i na svemu puno zaradila. Mnogi su u ovom projektu „omastili brkove“, znaju to dobro vodeći ljudi „kriminalne organizacije“. Lokalo se i žderalo na račun „projekta“, sklapalo nerealno visoke poslove, uređivalo privatne nekretnine, dijelilo izdašne provizije…Tako to inače radenedostojne, dresirane političke životinje“ kako je zadarskog gradonačelnika Branka Dukića i župana Božidara Longina nazvaopredsjednik GV-a Marko Vučetić.

Što se tiče kriminala oko izgradnje Športskog centra Višnjik „mrkači“ mogu biti mirni – ništa im se neće dogoditi zato što su nešto mrknuli i/ili pomogli u mrkanju! DORH i USKOK neće poduzimati ništa?! Zlata Šipek je širokim narodnim masama dala šipak, ali „kriminalnoj organizaciji“ zato „Zlata vrijedi zlata“! 

Uostalom gradonačelnik Dukić i pročelnica Bušić prijavljeni su za: kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, kazneno djelo nezakonitog pogodovanja…Kaznena djela su počinile službene osobe, pa je ovo uskočki predmet. Sve je više nego jasno i još uvijek nema hapšenja?!

Prava je istina da Gradu Zadru uopće ne treba PRIREZ i stvarno ga treba ukinuti, trebalo je to prije napraviti i bez odluke Vlade. Stope POREZA (na dohodak) ne treba dirati i/ili i njih ih treba SMANJITI!. 

Kad bi se napravila analiza zaposlenih u gradskoj upravi, gradskim tvrtkama i ustanovama, županijskoj upravi i ustanovama, došli bi do iznenađujućih rezultata, jer bi se pokazalo da iako postoji velik višak zaposlenih. U samom Gradu Zadru je to najmanje 25%, u Zadarskoj županiji je situacija potpuno ista. Tamo se za mandata župana Longina i zamjenika Vickovića broj „podobnih“ iz mjeseca u mjesec povećava. Svi oni koji su višak ili su novozaposleni su djeca, zetovi, nećaci, nevjeste i ljubavnice političara, „velikih glava“ iz sudstva, policije, donatora „kriminalne organizacije“, članovi „kriminalne organizacije“ ili mladeži „kriminalne organizacije“.

PRIREZ treba UKINUTI a „kriminalne organizacije“ se trebamo RIJEŠITI!!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime