Umjesto stručnjaka iz benkovačke škole, zadarski turizam vodit će kineziolog!

0

Prije otprilike sat vremena, Turističko vijeće Turističke zajednice grada Zadra donijelo je odluku o imenovanju Mario Paleke za novog direktora Turističke zajednice grada Zadra

Tako je Zadar dobio koji bod više za kandidaturu glavnog grada države Apsurdistan u kojoj je nemoguće zapravo moguće. Umjesto lošeg direktora Ante Radosa koji je iz Benkovca doputovao u Zadar na preporuku Tomislava Karamarka s čijom ženom je bio u izuzetnim odnosima, od sada će TZ grada Zadra voditi još jedna turistička neznalica, izvjesni Mario Paleka čije su najbolje reference zapravo prijateljstvo sa političkom neznalicom, Brankom Dukićem, inače gradonačelnikom Zadra. Usput rečeno, i sam Rados je nakon dvije godine sam shvatio da nije za taj posao pa je podnio ostavku što je svojevrsni fenomen jer imenovani je shvatio da je pametniji od onih koji su ga imenovali. HDZ-ov uhljeb Mario Paleka radio je na nepotrebnom radnom mjestu zamjenika direktora gradske tvrtke „Zadar Sport“ i godinama ubirao plaću za posao koji nije trebao ni raditi jer ni sam direktor ne zna kako ispuniti svoj radni dan. Po struci kineziolog, dakle, studirao je znanost o kretanju, Mario Paleka zadobio je povjerenje većine članova Turističkog vijeća u kojem sjede: Branko Dukić, Slobodan Erslan, Tomislav Fain, Mladenka Štura, Hrvoje Anić, Jasna Čurković, Mario Božulić, Dubravko Milin i Renato Švorinić.
To što Mario Paleka za razliku od pr. Ive Bencun ili Hrvoja Anića nema nikakvog iskustva u turizmu, članovima Turističkog vijeća nije bilo presudno. Kako i bi, kad se u Zadru svatko bavi svačijim poslom, pa i nije bitno zna li netko svoj posao.

A Zadar živi od turizma. Ili bi trebao živjeti. Prema službenim podacima HTZ-a, Zadarska županija je četvrta jadranska županija po ostvarenim turističkim rezultatima na što je Branko Dukić kao predsjednik TZ grada Zadra izuzetno ponosan i to ne skriva. Eto, Zadar i Zadarska županija su bolji od Senja i Karlobaga! Ma bravo Dukiću, bravo Grguroviću, bravo za sve umne glave koji su po sistemu uhljebljivanja dovele Radosa, a sada i Paleku. Baš nam takav treba! Umjesto da težimo biti prvi ili makar drugi na Jadranu, obzirom na dokazano najveći turistički potencijal u smislu prometne povezanosti, infrastrukture, brojnih nacionalnih parkova i parkova prirode, tri goleme rivijere sa sjedištima u Biogradu, Zadru i Ninu, turističkoj tradiciji itd., mi smo ponosni četvrti!

Naivci, a to smo svi mi koji glasujemo za ovakve i održavamo ih na vlasti gotovo tri desetljeća, očekujemo da će turističku strategiju, viziju, politiku, preuzeti netko stručan, kompetentan, iskusan, a kad tamo, dobijemo – Paleku.
Onda ne čudi da je perjanica turizma u Zadarskoj županiji otok Vir pored Biograda, Zadra i Nina koji je kao takav promoviran na posljednjoj svečanoj sjednici kojeg su se prije trideset godina turistički radnici sramili, a turisti u širokom luku zaobilazili. Dok svi drugi glavni gradovi u jadranskim županijama razvijaju turizam, Zadar turistički propada, prosjek boravka po gostu svodi se na samo tri noćenja u sve jeftinijem smještaju u jednoj velikoj spavaonici, zvanoj Poluotok…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime