Na mjestu u potpunosti srušenog starog ljetnog kina u Biogradu na Moru od idućeg tjedna kreće s radom potpuno novo kino za koje je dobivena uporabna dozvola. Ljetno kino se ističe udobnošću, interijerom, novom zgradom, potpuno obnovljenim i ekranom s nadstrešnicom, pozornicom od 250 m2 površine, dvije garderobe, tri ulaza, sanitarnim prostorijama, kafićem te 600 sjedećih mjesta

Kapacitet je 600 sjedećih mjesta, od čega su tri sjedišta za invalide te je kino u potpunosti prilagođeno osobama s invaliditetom. Položaj sjedalica ocrtava vizualni logo Grada Biograda na Moru.

Pozornica je proširena na čak 250 metara četvornih kako bi se na njoj mogla nesmetano i s puno komfora održavati razna kulturno-zabavna događanja. Ljetno kino ima tri ulaza, dva na sjeveru za gledatelje, dok će na jugoistoku iza pozornice ulaz služiti za potrebe izvođača i dovoz potrebne opreme. Trenutno je ovo  najsuvremenije ljetno kino na hrvatskoj strani Jadrana.

U novoizgrađenom ljetnom kinu tokom ljetnih mjeseci građani će uživati u najnovijim igranim filmovima te raznim koncertima, priredbama i predstavama.

Kompletna obnova i rekonstrukcija ljetnog kina vrijedna 6,1 milijun kuna. Financijska sredstva su osigurana iz gradskog proračuna, a projektna dokumentacija sufinancirana je sredstvima Ministarstva turizma.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime