Ministrica obitelji Nada Murganić izvijestila je o preliminarnim rezultatima izvida u Centru za socijalnu skrb Zadar koji je bio nadležan za stradalu djecu s Paga

“Na prvim preliminirarnim izvidima od strane upravnog nadzora uočeni su teški propusti u radu ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar i u skladu sa završetkom inspekcijskog nalaza, zajedno s tim izvješćem koje ćemo poslati upravnom vijeću Centra, ćemo zahtijevati i da se preispita u potpunosti njezina odgovornost. Upravno vijeće će biti sazvano u ponedjeljak”, rekla je ministrica, dodavši da će predložiti smjenu ravnateljice, piše N1.

Vesna Burčul, ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb

Osim upravnog nadzora provodi se i nadzor u nadležnosti Komore socijalnih radnika koji bi trebao otkriti dodatne informacije o tome tko je, kada i gdje u lancu sustava zakazao u praćenju obitelji, a prije svega djece, rekla je ministrica.

Novinari su ministricu Murganić pitali za njenu odgovornost u ovom slučaju.

“Mislim da se zaista odgovorno ponašam, radim na svojem radnom mjestu. Nasilje je prisutno u društvu, ovi problemi nisu nastali mojim dolaskom”, kazala je Murganić.

Nada se, kako je kazala, da će se s njenim odlaskom stvoriti pozitivni temelji i da će se sustav oporaviti. Prozvala je one koji je kritiziraju, a koji su također mogli unaprijediti sustav, za svog mandata ništa nisu učinili. 

“Sustav je zapušten godinama i to je odgovornost svih nas”, poručila je Murganić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime