Gradska vijećnica Akcije mladih Marjana Botić poslala je medijima pismo koje objavljujemo u cijelosti

Povodom ponovnog imenovanja v. d. ravnateljice Znanstvene knjižnice budući sam zbog suradnje SDP-a Zadar i Nezavisne liste Enia Meštrovića sa zločinačkim udruženjem strankom HDZ na ponovljenom donošenju donesenog proračuna, a bez usvajanja već donesenih amandmana Akcije mladih – jasno rekla da sa suradnicima HDZ a ne želim i ne mogu spašavati opstanak Znanstvene knjižnice ipak se osjećam odgovorna pojasniti, prvenstveno do svibnja članovima većine u Gradskom vijeću, a javnosti na znanje:

Ponovljeno imenovanje vd. ravnateljice od stane gradonačelnika nema uporišta u Zakonu.

Od stranke SDP i Nezavisne liste Enija Meštrovića očekivala sam da su se pored dogovora za proračun dogovorili da će se u Gradskom vijeću Grada Zadra bar minimalno poštivati zakon, pravilnici i Statuti onako kako piše , a ne kako ih tumači HDZ.

Budući nas čeka Prostorni plan ne bi željela da silovanje zakonitosti u Znanstvenoj knjižnici, od strane HDZ a prođe ispod radara i u tišini dosadašnje oporbe.  

Članak 35. Statuta Znanstvene knjižnice jasno kaže da ravnatelja Znanstvene knjižnice imenuje Gradsko vijeće.

Činjenica da nema prijedloga Upravnog vijeća ne mijenja zakonsku osnovu Gradskog vijeća za imenovanje v.d. ravnatelja/ice, a nikako gradonačelnika Dukića koji vam opet ispred nosa provodi samovolju.

Ako ste kod sage o proračunu za 2023. u svibnju pristali na neviđenu samovolju, nedozrele kaprice, pa i kaznene učine gradonačelnika Dukića, vaša je i dalje obaveza štiti zakonitost.

Ako to ne želite ili ne možete, slobodno dajte sva tri mjesta oporbe u Upravnom vijeću Znanstvene knjižnice Akciji mladih i rado ćemo preuzeti tu odgovornost jer ćemo onda bez vaših dogovora sa HDZ om moći spasiti opstanak Znanstvene knjižnice, zakonitost rada Gradskog vijeća – i vaš obraz.

Neće nam biti prvi put.

U ime Kluba AM Gradskog vijeća

Marjana Botić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime