Pogrešno doživljavanje okoline-zajednice, van svake sumnje, poremećaj je koji imaju lideri i njihovi nacionalni plišani mezimci! Takvo ponašanje podrazumijeva slijepu poslušnost lideromaniji!

Piše: Hrvatin Tomašević

Potpunu su odani odsutnosti od društvene osjetljivost i odgovornosti za stanje nacionalne-demografske i gospodarske krize, izazvane njihovim nečinjenjem! Takvim postupanjem u vlasti i upravljanju, lideri ne ostavljaju ništa zajednici u kojoj djeluju, osim golog interesa-samo za sebe! ZNA SE, da bezočni nametnici, doje se poput pijavica na narodnim prsima! Plišani stožernici najobičnije su kukavice, jer ne smiju se kandidirati za predsjedništvo…Povijesna Hrvatska odgovornost: očajnički tražeći vodstvo-nekome kome mogu vjerovati, Hrvati nabasaju na lidera i onda ih on u njihovu očajanju potiče da se potpuno slome…Nemam povez na očima, stoga, šta fali ovoj priči :

Živimo u dobu ljudske kreativnosti, u kojem svaki pojedinac raspolaže visoko tehnološkim sredstvima i alatima, kako bi osigurao i svestrano razvio zajednicu u kojoj živi i radi i politički djeluje! Imate li Vi dojam da gosp.Mario Kordić to radi? KleptoGrad Vas/nas/njih strašno veseli, poput bazena puna korupcijskog otpada. Naime, obred korupcije samo je u novom ruhu i na radost-nastavlja se! Doktorom Mariom Kordićem vlada politički grč, koji ga, nepromjenjivo, ostavlja još uvijek samo na razini obećanja i uspostavi komunikacije spram građana da će „upravljati gradom“? Općenito govoreći, predmetni ima problem u nastojanju da se oblikuje kao ličnost od gradonačelnika? Točnije, da se uznese poput istinskog zagovarača i provoditelja demokratskih stremljenja unutar grada i gradske uprave! Uz dužno poštovanje, ništa ne obično ne bi bilo da se degradira i kao ličnost i kao gradonačelnik.

Zna li doktor, koliko mu je administrativno-teritorijalno područje dato od vlasti na upravljanje? Ako bi se usudio usprotiviti autoritativnim odlukama vlasti, a one bile suprotstavljene interesima građana, da li bi imao snage pokrenuti pravni postupak protiv vladara? Upravitelj Kordić sjedi na stolici s kojom se vlada za neposredno ostvarenje interesa, koji nisu: ni želja, niti su usklađeni s građanima, onih koji imaju vlast. Na žalost, doktor ima nad sobom i upraviteljstvo, koje umjesto njega vodi poslove uprave. Postavlja se pitanje: zna li gosp.Kordić uopće upravljati gradom? Poznato je da ne vlada, ne vodi poslove, ne zadaje pravac razvoja, ne zna se ugledati na prethodnika. Da se bar ugleda na burgermeistera grada u Njemačkoj, u kojem je vlasnik hotela?

Imati vlast, stvarati idole, znači dominirati! Znači, znati širiti se područjem, koje su dali na upravljanje! Vladaočevo ponašanje je vidljivo, kroz ukupnost oblika vlasti koju ostvaruje preko upravljanja: federacijom-kantonima-gradovima-općinama, kako svim ostalim administrativno upravnim aparatom i političkim mehanizmima! Doktore, vladari vladaju na vlastitosti onog bitnog sadržanog u vlasti!

Onda upravitelju…Kako dalje?  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime