Klapa 1: Pao je London! Klapa 2: Pao je Olimp! Klapa 3: Pao je Anđeo…Prvo što mi pada na pamet, da se radi o padu grada anđela-Los Angeles. Kao strastvenom filmofilu poznato je da Hollywood u veljači dodjeljuje nagrade Američke akademije za najbolju ulogu!

Time se odaje počast za sve prethodno odigrano i činjeno u ime zajednice koju se predstavlja. Hollywoodskim rječnikom rečeno: ovako to Uncle Sam samo pucne svojim prstima, te Hrvati na nebu dobiju još jednog anđela, a od svetice vake nema vajde.

Podijeliti ću s Vama nezamislivo: Hrvatski narod u BiH, sad ima pravu priliku da mu umjetna inteligencija izabere lidera. Vrli moji Hrvati, napredak se razvija i širi! Sa svih strana Vas zaogrće i obuzima! Cijeli svijet je obavijen novim! Umjetna inteligencija na kreativan način mijenja i uređuje svijet oko Vas! Ne razvijaju se samo nove tehnologije! Trebam li Vas podsjetiti kako bi, ako bi se zadali pravi parametri, lider kojeg bi isprintala umjetna inteligencija uspio- zaustaviti negativne trendove, koji su Vas doveli u stanje krize. Već ste navikli na javne nastupe plišanih nacionalnih mališana, koji sami po sebi ne poboljšavaju njihovu političku učinkovitost, niti Vaše živote! Pitate se od kuda mi ideja za printanje lidera: svatko od Vas, tako i moja skromnost, ima legimititet da nakon 30i više godina poznavanja ZNA SE čijeg nemorala poželi isprintati svog lidera.

Teško da se dogodi napredak za Hrvatski narod u BiH, jadno ako za postignuće ne bi smatrali da će svetica zamijeniti anđela? Naime, zbog čega bi hrvatski narod u BiH, morao biti zabrinut, kad ih već predstavljaju i zastupaju Angel & Saint. Postavlja se pravo pitanje: može li se od svetice dobiti liderica? Iako Vam to izgleda utješno, da bi mogla svetica zamijeniti lidera, bar onako kako sam ja vidio njen nastup za govornicom: u ovom trenutku dobila je svu pozornost, ne znajući, da će sad svi joj  htjeti to oduzeti. Ne mogu ni zamisliti kako će se osjećati kad padne? I, kako to kod Hrvata obično biva, iz političkog kaosa u kojem se batrgaju, skeniran je lik navedene svetice: gđe. Darijana Katić Filipović! Prije nekog vremena, veliki broj portala je objavio da gđa.Katić-Filipović kao parlamentarna zastupnica HDZ-BiH bila posvećena ŠUTNJI-poput sestri Karmelićanki! Od nje-niti riječi, ni inicijative, ni nekog novog prijedloga rješenja za izborni zakon! Da li je to ona u svom nastupu odbacila sve hrvatski koncept- jedna izborna jedinica za Hrvatski narod u BiH. Sama dosada, zamor, bezidejno, jedino da se prebroje lajkovi na fejsu, ako gospođa ima profil? Dakako, poput sestri Karmelićanki samozatajno u sebi nosi univerzalne vrijednosti i svjetonazor. 

Iz pojavnosti tako važne male političke osobe, vidljivo je na što i koliko je izrasla stranačka negativna selekcija, skoro da nema zamjene za njih! Njihov legalitet izlazi iz besramnosti javnog pokazivanja bahatosti, veselja i partijanja zbog olakšica, privilegija, uprihodovanja javnog novca, koje se dobiva za obožavanje lidera!  Stoga učinimo jednom nešto pametno, dajmo parametre umjetnoj  inteligenciji, dajmo joj legitimnost-legalnost! Bez ikakve sumnje za tako isprintanog vođu-jedna izborna jedinica za Hrvatski narod u BiH, biti će pravi izazov! Drage moje pametne i zgodne Hrvatice i vrli moji Hrvati, ostaje da vidimo tko će se prvi nasladiti padom anđela…Ja sigurno neću…Mnogi, ne samo neki, će se utješiti sveticom…     

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime