Temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, propusnicu je potrebno zatražiti samo ako se napuštaju administrativne granice Grada Zadra

Za kretanje unutar grada i njegovih sastavnih dijelova (Crno, Babindub, Petrčane, Kožino, zadarski otoci -Silba, Olib, Premuda, Iž, Molat, Ist, Rava, NIJE POTREBNA PROPUSNICA.

Slijedom Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, Stožer civilne zaštite Grada Zadra tijekom jučerašnjeg dana ustrojio je sustav za prikupljanje zahtjeva za izdavanje propusnica. Izrađeni su obrasci zahtjeva,  otvorena je zasebna mail adresa za primanje zahtjeva, otvoren dežurni info telefon uz radno vrijeme od 8 do 16 sati – 208 156. Također, sa Zadarskom županijom usuglašena je provjera podataka iz Zahtjeva građana kroz eMaticu.

Građani zahtjeve za propusnicu mogu preuzeti za službenoj web stranici Grada Zadra https://www.grad-zadar.hr/vijest/covid19-77/propusnice-za-napustanje-prebivalista-5851.html a ispunjeni zahtjev poslati na mail: stozer.propusnice@grad-zadar.hr.

Svi stanovnici Grada Zadra od Stožera civilne zaštite Grada Zadra mogu tražiti propusnicu jedino i isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga (pružanje skrbi djeci i starijim osobama ili kupnja hrane i osnovnih potrepština) temeljem čl. II. i čl. III. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Isto tako, Propusnica se odnosi samo na podnositelja zahtjeva, dakle jednu osobu, i odnosi se samo na naznačeni datum. Tu propusnicu građani su dužni imati sa sobom uz osobnu iskaznicu te su je dužni pokazati na zahtjev policijskih službenika.
Još jednom molimo građane da ovu mjeru koriste uistinu zbog vitalnih obiteljskih razloga. Od jučer popodne do jutros pristiglo je preko sto zahtjeva zbog kojih je povećan broj djelatnika u službi za rješavanje zahtjeva. Mole se stanovnici Zadra da ne traže propusnice bez valjanog razloga ili s netočnim podacima i razlozima, neće im biti izdane, ali će zato uzeti dragocjeno vrijeme  onima kojima su nužne.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime