Istraživački tim portala Mega Media došao je do ekskluzivnog otkrića kako je gradonačelnik Tonći Bilić kao odgovorna osoba u Gradu Makarskoj bez ikakvog natječaja dodijelio posao vrijedan stotine tisuća kuna jednoj privatnoj tvrtki!

Tragom informacija o tome da gradonačelnik Tonći Bilić dijeli novce iz gradskog proračuna kapom i šakom raznoraznim tvrtkama i pojedincima, krenuli smo u istragu o čemu se doista radi. Došli smo do čitavog niza informacija o tvrtki BOKS j.d.o.o. koju vodi Jakša Lovreta. Riječ je o poduzeću s temeljnim kapitalom od samo deset kuna registriranom, između ostalog, i za čišćenje javnih površina.
Grad Makarska potpisuje  s tvrtkom BOKS j.d.o.o. ugovor o održavanju i čišćenju javnih površina 1.srpnja 2014. godine, a ugovoreni iznos za usluge za tu godinu iznosio je pedesetak tisuća kuna. Zanimljivo, posao je dodijeljen bez prethodno provedenog natječaja i posao je dobila tvrtka BOKS koja je osnovana samo dan ranije, odnosno 30.lipnja 2014. godine!  Namještaljka?
Prema neslužbenim informacijama, te je godine tvrtka BOKS od Grada Makarske naplatila puno više novaca nego je spornim ugovorom određeno, odnosno oko stotinjak tisuća kuna!
Ove 2015. godine, gradonačelnik Tonći Bilić potpisuje novi ugovor s tvrtkom BOKS na, kako neslužbeno doznajemo, isti iznos, no iako je ugovor potpisan u srpnju ove godine, ta tvrtka je već naplatila gotovo 200 tisuća kuna! Sudeći po ovom tempu do isteka ugovora, tvrtka BOKS mogla bi uprihodovati pola milijuna kuna za čišćenje makarskih ulica i trgova. Osim što je ugovor dodijeljen bez natječaja i što je dogovoreni iznos za usluge višestruko premašen, sporno je i to što Grad Makarska u svom vlasništvu ima komunalno poduzeće MAKARSKI KOMUNALAC koje bi se trebalo baviti poslovima čišćenja. Moguće je da tvrtka BOKS ima nekakv specijalan stroj za čišćenje, no onda se postavlja pitanje nije li Gradu Makarskoj bilo jeftinije investirati u takav uređaj i darovati ga Makarskom Komunalcu umjesto da novce poreznih obveznika daje privatnoj tvrtki?!
Odgovor na to pitanje, zatražili smo službenim putem od Grada Makarske, no niti nakon isteka svih zakonskih rokova nismo dobili tražene informacije.

1 KOMENTAR

  1. To se zove PRAONA NOVCA, a ne čišćenje Grada. Komunalac ima dva direktora, jedan NAŠ, jedan Vaš, dva OSOBNA AUTOMOBILA, USISIVAĆ-PERAĆ ULICA, Da nisu mogli kupiti i stroj za pranje nedostupnih trgova i ulica, smiješno. Kako bi Gradska vlast, vladala i pinila svoje džepove, da nije ovih PRAONA NOVCA, Najgore od svega koliko građani izdvajaju, a ne dobivaju usluge.Čisti se samo riva i oko zdrade Grada. USKOCI I POSKOCI DOBRO VAM DOŠLI BLAGDANI!

  2. vida, i ti si sa svojom MM tek nedavno zaživio. I ranije je, prije ove postave vlasti, Jakša Lovreta čistio javne površine. Ili si selektivan u optužbama ili si slabo informiran.

  3. U ovim komentarima, rekao bi čovjek, ima toliko osnova za iniciranje kaznenih postupaka, izvida, ili kako se to već stručno kaže, da bi čovjek očekivao aktivnost ODO-a, očekivalo bi se rješavanje stvari u pozitivnom smislu, utvrđivanje aktivnosti počinitelja, porjekla imovine osoba prozvanih na ovoj stranici;
    kad ono, n i š t a; piše se zaista svašta, i naravno, vjerovatno nije sve istinito, ali ima nekih stvari koje bi bile za provjerit, a l i, kao što sam rekao, ništa se ne dešava; prozvane osobe i dalje rade što i do sada (do trenutka kad se o njihovim radnjama nešto reklo na ovom portalu ), i dalje “zgrću ” imovinu, “protupravnu imovinsku korist”; DA ili NE, je li to točno ili nije, trebalo bi utvrditi; rade li institucije svoj posao? ili prozvane osobe radeći u institucijama rade posao – z a s e b e i s a m o z a s e b e

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime