Poduzetnik Veljko Đuzel, vlasnik hotela Dubravka u Baškoj Vodi teško optužuje načelnika Joska Roščića zbog niza nezakonitih radnji te za njega i njegove, kako kaže, supomagače, traži da ih se osudi po zakonu.

Josko Roščić (FOTO:FaceBook)

Prema kaznenoj prijavi koju je po svom odvjetniku podnio Veljko Đuzel, Josko Roščić je zajedno sa nepoznatim osobama iz same općine Baška Voda, Općinskog suda u Splitu, makarske ispostave Ureda za katastar te Zemljišno-knjižnog odjela u Makarskoj s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi zloupotrijebio položaj i ovlasti te krivotvorio službenu dokumentaciju!
– Ja sam vlasnik nekretnina upisanih u zk uložak 2056 k.o. Bast-Baška Voda sa ukupno 44 katastarskih čestica koje zajedno čine gotovo deset tisuća „kvadrata“, no u jednom trenutku ostao sam bez gotovo tisuću „kvadrata“, sve zahvaljujući rabotama Joska Roščića i njegovih supomagača koji su me oštetili za više milijuna kuna vrijednu imovinu, priča nam Veljko Đuzel.
Svoje navode potkrijepljuje brojnom dokumentacijom, od vlasničkog lista do kaznenih prijava protiv Joska Roščića… Prema njegovim riječima, u siječnju ove godine pregledavao je stanje u navedenom zk ulošku i nemalo se iznenadio kada je vidio da nedostaje čak pet katastarskih čestica ukupne površine od cca. 1.000 m2!
– Da stvar bude gora, ja sam na temelju nekretnina upisanih u zk uložak 2056 k.o. Bast-Baška Voda kojih sam jedini vlasnik podignuo kredit u jednoj poslovnoj banci koja je upisala založno pravo u svrhu osiguranja samog kredita, a kad tamo, Roščić mi uzme skoro tisuću „kvadrata“ i misli da će proći nekažnjeno?!, priča nam Đuzel.
Riječ je, kako doznajemo, o česticama koje se nalaze na najatraktivnijem dijelu Baške Vode, odmah uz more na kojima uz ostalu otetu zemlju, izvjesni Željko Penjgušić ostvaruje nemali profit kao vlasnik ugostiteljskog obrta o čemu ćemo uskoro opširno izvijestiti javnost.
– Ovo su kriminalne radnje, a  do saznanja sam doša sasvim slučajno, javnim pogovorom, jer se u Baškoj Vodi naveliko priča o Roščiću i njegovim „podvizima“, u naravi zloupotrebljavanjem položaja i ovlasti moje čestice proglašava javnim dobrom, a onda ih kroz koncesiju dodjeli Željku Penjgušiću koji na mojoj zemlji ima, tvrde mi mnogi, ilegalni ugostiteljski objekt. Uzalud prijavljujem i Roščića i željka penjgušića raznoraznim službama, inspekcijama. Nitko ne reagira, zaštićeni su ko’ lički medvjedi, priča nam Veljko Đuzel koji je uvjeren da će u konačnici dobiti pravnu bitku te da će za kriminal, odgovorni biti kažnjeni zatvorom. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Gospodine Đuzel i ini, trebate samo ustraajati u svojim tvrdnjama. Što se tiče kaatastra i zemljišnika u Makaarskoj, 100% ste u pravu. U toj ekipi za vaše područje postoje dvije osobe koje odrađuju krivotvorine. Jedna radi u urbanizmu GK, a druga je posrednik za zemljišnik….

  2. Javno pomorsko dobro,granicu utvrđuje Državna komisija ne Josko Roščić,ista je utvrđena na zahtjev Velka Đuzela i odluku o istome možete pročitati u Službenom glasilu RH Narodnim Novinama,Zakon o Nerazvrstanim cestama je isto prije 10-godina donio Hrvatski sabor….Kredit i hipoteku na hotel je uzeo Veljko Đuzel a ne Josko Roščić,pa eto nije ga vračao,pa izgleda da će i za gubitak hotela biti kriv J.R…..da nije tužno bilo bi smješno…..ali čisto da se zna,zbog ona dva tri nepismena komentara……pozzzzz

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime