Mediji su prošli tjedan, nakon održane sjednice Antikorupcijskog vijeća prenijeli izjavu Nikole Grmoje koji je zaključio sjednicu riječima: “Tjedan iza nastavio bih sa zviždačima, Predrag Sekulić i Vesna Balenović, a imat ćemo i dolazak glavne državne odvjetnice.”

Na sjednicu koja se jučer trebala održati Grmoja me nije pozvao! Jeli na mene opet zaboravio ili je nešto drugo u pitanju? Ne treba biti osobito mudar pa znati zašto me ne zovu na Antikorupcijsko vijeće. Još uvijek je puno pojedinaca iz politike koji su bili interesno povezani sa Inom i koji su se enormno okoristili poslovanjem i bagatelnom prodajom INE. Financijski su i politički veoma moćni, pa se njihov utjecaj isprepleće i na Pantovčaku i na Markovom trgu. Oni sigurno ne žele čuti moje svjedočenje, jer se ne žele još jednom javno suočiti s istinom.

Ne smijemo zanemariti niti činjenicu da je Antikorupcijsko vijeće jedno od rijetkih saborskih tijela gdje oporba ima većinu. Današnje oporbene stranke SDP i HNS, obnašale su vlast u vrijeme prodaje INE , te za tu prodaju snose punu odgovornost.  Danas je svima jasno da je prodaja INE bila velika pogreška i to ondašnja vlast, a danas oporba ne želi slušati niti na Antikorupcijskom vijeću.

Brojni građani Siska nisu trebali pomrijeti!

Peđa Grbin , predsjednik SDP-a trebao bi kleknuti predamnom, pred građane Hrvatske, a posebno pred građane Siska i ispričati se za zločin i nepravdu koju je prije dvadeset godina počinila stranka na čijem je čelu sada on. Meni se treba ispričati za dvadesetgodišnji progon i sramotno izbacivanje iz INE, jer DORH je na koncu priznao da sam bila u pravu i da sam u INI otkrila kriminal, a u to vrijeme vlast je bila u njihovim rukama. Građanima Siska treba se ispričati jer su mnogi pomrli od karcinoma izazvanih radom zastarjelog postrojenja Inine rafinerije, a da nisu inzistirali kod Mađara na njenoj modernizaciji, kako su se dogovorili i obećali pri kupnji prvih 25% dionica INE.

Gdje je završilo 7 milijardi dolara?

 I na koncu Peđa Grbin trebao bi kleknuti pred građane Hrvatske i ispričati se jer je pod vodstvom njegove stranke Hrvatska doživjela najveću pljačku, na način da su pri prodaji 25% dionica INE  Mađarima, ukupnu vrijednost INE procijenili na samo dvije milijarde dolara umjesto na 30 milijardi dolara, koliko je INA stvarno vrijedila. Pri toj prvoj prodaji 25% dionica INE  Hrvatska je pokradena za 7 milijardi dolara. U čijim džepovima i čijim crnim fondovima je završio taj novac, Iblerov trg bi morao odgovoriti?

To su osnovna tri razloga zašto bi se predsjednik SDP-a Peđa Grbin trebao distancirati loših odluka svojih prethodnika, zašto bi trebao klečati i moliti oprost, kako bi u budućnosti on i SDP mogli biti vjerodostojni kad kažu da se bore protiv kriminala i korupcije, te da žele boljitak hrvatskom narodu i Hrvatskoj.   

Willy Brandt je kleknuo, može i Peđa Grbin

Njemački kancelar, dobitnik Nobelove nagrade za mir  i socijaldemokrat Willy Brandt, prije 53 godine kleknuo je pred spomenikom ustanku u Varšavskom getu. Nad ponorom njemačke povijesti, pod teretom milijuna ubijenih,  molio je da Nijemcima bude oprošteno ono što su počinili u Drugom svjetskom ratu. On, koji je oduvijek bio protivnik nacista, htio je da njegovom narodu oproste. Ako je mogao klečati i moliti oprost Willy Brandt za zločine koje sam nije počinio, onda može i Peđa Grbin za sve loše što su počinili njegovi stranački prethodnici. U protivnom njega i njegovu stranku uvijek će pratit teret sjena prošlosti onog što su teško zgriješili i počinili Hrvatskoj. Ožiljci u memoriji Hrvata neće se sami tako lako i brzo izbrisati!

Vesna Balenović,

Predsjednica udruge Zviždač

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime