U BiH poginulo je 3261 civila i pripadnik HVO-a, od toga 2033 od srpskih snaga i 1228 od bošnjačkih, a zločini nad njima su zataškavani te mnogi odgovorni do dana današnjeg nisu procesuirani

Knjiga “Domovinski rat i zločini nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini 1991. – 1995.”, zorno prikazuje karakter rata i istinu o sukobima, pogotovo hrvatsko – muslimanskom sukobu gdje donosi niz izvornih dokumenata, originalne fotografije, dokumente, novinske članke vezane za Domovinski rat te zemljovide, piše portal sirokibrijeg.info.

Potreba za objavljivanjem knjige ovakvoga naziva i sadržaja pojavila se prije desetak godina, radi objedinjavanja i predstavljanja podataka o zločinima nad hrvatskim narodom i pripadnicima HVO-a u ratu u Bosni i Hercegovini. Realizaciju ovog projekta pokrenuo je general Zlatan Mijo Jelić, uz pomoć i suradnju brigadira Petra Kolakušića, a rad na knjizi započeo je prije četiri godine, prikupljanjem podataka o ubijenim civilima Hrvatima i zarobljenim pripadnicima HVO-a.

Ovog ponedjeljke, 14.rujna 2020. god. obilježavamo 27. obljetnicu stravičnog zločina u selu Uzdol i zaseoku oko njega, kada su pripadnici Armije BiH u pomahnitalom pohodu ubili 29 civila žena, starac i djece i 12 vojnika HVO-a.

Tim povodom, ali i o samoj knjizi kroz intervju s kolegom Darkom Dodigom za portal SirokiBrijeg.info govori umirovljeni brigadir Hrvatskog vijeća obrane, Načelnik brigade Rama ujedno i dozapovjednik brigade, koji je i sam bio svjedok tih događanja, a koji je i jedan je od autora knjige “Domovinski rat i ratni zločini nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini 1991-1995.”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime