VIDEO Pet improviziranih laboratorija pronađeno u kući u Centru, a zatim i 106 kg marihuane u kombi vozilu

0

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muškarca starosti 32, 31 i 37 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“

Sumnja se da su protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u kući na području Centra, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili marihuanu koju su po sazrijevanju odvozili na zasad nepoznatu adresu kako bi je sušili, usitnjavali, vagali i prepakiravali, nakon čega su tako pripremljenu drogu preprodavali na nezakonitom tržištu.

Pretragom kuće koju koriste osumnjičeni pronađeno je pet improviziranih laboratorija za uzgoj marihuane te ukupno 190,0 grama marihuane pakirane u dva paketa, predmeti za usitnjavanje i pakiranje droge te uređaji za osvjetljavanje te protok i ventilaciju zraka.
 
Pretragom kombi vozila marke Iveco zagrebačkih registarskih oznaka koji koriste osumnjičeni pronađeno je ukupno 106.000 grama marihuane pakirane u 11 plastičnih vrećica i 145 stabljika marihuane visine između 10 i 50 cm.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetniku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime