Stručnjaci, realni akteri u turizmu dali su svoj osvrt na sezonu koja je sada već iza nas. Kako su ”preživjeli” turbulentnu turističku sezonu i koliko je pandemija utjecala na njihovo poslovanje, možete vidjeti na podcastu Turizam24

Osim osvrta na sezonu, od njih smo saznali i kako funkcionirati kada je turistička godina sasvim neizvjesna i koliko više truda i odluka u zadnji čas treba donijeti kada doslovno ne znate što vas čeka sutra. Jesmo li napokon ostavili neizvjesnost iza sebe i hoćemo li biti u prilici u sljedeću sezonu uploviti mirniji i sigurniji, saznali smo od naših gostiju.

Nino Dubretić iz Direct Bookera potvrdio nam je da su prihodi ostvareni ove sezone u razini 50% 2019., no da je svakako već od 30.06. zbog naglog porasta broja posjetitelja nedostajao krevet više u smještajnoj ponudi.

Da organizirani turizam može donijeti dobre rezultate ako je dobro organiziran, pojasnio nam je Joško Lokas, osnivač Etnoland Dalmati, koji je naglasio važnost istog u pred i posezoni.

Što se tiče očekivanja od sezone 2021., Jurica Glavina iz putničke agencije Eklata potvrdio nam je da su ista bila opravdana, no da se i odradilo nesupredivo manje školskih ekskurzija i izleta i to su vbili većinom oni dogovoreni za 2020. koji su se morali odraditi.

Ludnica od sezone, rekao je Josip Stulić, vlasnik Croatia Luxury Rent tvrtke, te da ih uz intenzivnu glavnu sezonu koja je odrađena raduju i dobre najave za zimski period, naročito za mjesec prosinac.

Sajmovi su napokon počeli, te prvi takav veliki turistički sajam posjetio je i najpoznatiji hrvatski putnik Vlado Šestan, osnivač Travel advisor – Savjetnik za putovanja koji je imao samo hvale za IPW 2021. u Las Vegasu. Od njega očekujemo i dojmove s putovanja na Sejšele na koji kreće već idućeg tjedna.

Osjećaji u svezi 2021. su podjeljenji, rekao nam je u podcastu Krešimir Dobrilović, vlasnik CARWIZ rent a car agencije. Potražnja se vraća, no cijene automobila rastu u nebo, a veliki je nedostatak automobila na tržištu.

Neizvjesna godina je iza nas, cijene su rasle, a investicije u sam privatan smještaj su zaustavljene. Zbog činjenice da nitko ne zna što nas čeka u 2022., sve više privatnih iznajmljivača obiteljskog smještaja odustaje od daljnjeg ulaganja u svoje objekte, poručila je Martina Nimac, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma pri HGK. (turizam24.com)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime