Policijski glasnogovornik Dario Premec potvrdio je kako je dvoje mrtvih u pucnjavi u Osijeku. Napadač je naoružan i sam zatvoren u kafiću ‘Tiho’.

Policija je uspostavila kontakt s njim i trenutačno pregovaraju. – Napadač od ranije nema policijski dosje – potvrdio je Premec. Doznajemo da je napadaču, nadimka Musa, pravo ime Ivica. On i konobarica kafića Slađana imaju dvoje djece starosti 14 i 16 godina.

Napadač prijeti da će aktivirati bombu

Policija brojne znatiželjnike i novinare pomakla je još 100 metara dalje zbog navodne prijetnje napadača da će aktivirati bombu. Možda je zanimljivo navesti da već dva sata nitko ne može niti ući niti izaći iz Avenua Malla jer im je baš na tom dijelu ulice ulaz.

Ispred kafića su dvije bijele plahte, prekrivena su tijela

Ispred kafića vide se dvije bijele plahte kojima su navodno prekrivena tijela. No, još uvijek nema potvrde. U svoj ubilački pohod ‘Musa’ je krenuo iz kafića Mozart koji je u neposrednoj blizini. Prema riječima prijatelja, djelovao je sasvim normalno i popio svoju uobičajenu kavu kao što to radi svaki dan. Navodno je noć proveo u narodnjačkom klubu.

Hitna pomoć ne može prići lokalu

I sat vremena nakon pucnjave u caffe baru ‘Tiho’ u Ulici Leopolda Mandića u Osijeku, preko puta ulaza u popularni trgovački centar Avenue Mall, dvoje vozila Hitne pomoći još uvijek sa upaljnim rotacijama stoje na glavnoj cesti i ne mogu prići ugostiteljskom objektu u kojem navodno traje talačka kriza.

Uzrok bračne razmirice između konobarice i supruga

Prema riječima Tihomira Međugorca, sina vlasnika kafića, najvjerojatnije je riječ o bračnim razmiricama. Navodno je djelatnica lokala Slađana Petričević bila u svađi sa suprugom, hrvatskim braniteljem i invalidom Domovinskog rata, kojeg svi nazivaju ‘Musa’.

Nakon svađe, otišao po pušku, vratio se i počeo pucati

– Već po ulasku u kafić počeo je vikati na nju. U njihovu svađu upleo se i naš stalni gost Drago koji je konobaričinog muža odvraćao od nakane da ubije suprugu, no nije uspio. Musa je odjurio u svoj auto, pokupio automatsku pušku iz auta, vratio se u lokal i počeo pucati. Navodno su konobarica i Drago ranjeni, a još jedan gost je uspio preskočiti preko šanka i spasiti se – rekao je Tihomir Međugorac.

Policija razmijenila vatru s napadačem

Cijeli kraj je okružen specijalcima  koji su u nekoliko navrata razmijenili vatru sa zasad nepoznatim muškarcem koji je ušao u kafić s automatskom puškom i počeo pucati.  Policija preusmjerava promet na sporedne ulice. (24sata)