Naš čitatelj iz Podgore podsjetio je na davni događaj iz 1964. kada je u Makarskoj i Podgori snimljena njemačka komedija “Holiday in St. Tropez

– Glumac na motoru vozi se kroz Podgoru, dobro se vidi Stari porat, dio isprid stare “Podgorke” i Mrkušića, također i cesta ispod Sutikle. Netko neupućen moga bi se i zavarat da je to St. Tropez, ali s mula u Makarskoj isplovjava parobrod kojemu je na ciminjeri boljševička zvizda petokraka (to N’jemci koji su snimali film nisu smili prikrit, bi’će radi onodobne političke korektnosti i dobrih odnosa s Herr Josephom Brozom ili šjor Titon), napisao je naš čitatelj. Uostalom, pogledajte VIDEO:

5 KOMENTARI

  1. Da. To je bilo kada je Makarska Rivijera bila brend, kada su dolazili Njemački turisti na noćenje s doručkom plaćali 25 DM, kada su hoteli bili puni Nijemaca, Engleza… kada se zarađivalo, kada se radilo, za poreze se skoro pa i nije znalo, a mjesta Makarske rivijere u pjesmama opjevana, useljavao se jet-set na Rivijeru kuće gradio itd….. a onda dođoše Kradezeovski Huni i opustošiše sve, biser Jadrana u prčiju pretvoriše, zlatnu koku turizma ubiše, sve zatrše… U jednom totalitarnom gnjusnom sistemu kakav je bio Jugoslavenski toliki prosperitet smo doživjeli i toliko se razvila i turistički dokazala Rivijera, a danas u “demokratskom ” društvu u našoj Državi imamo ovo. Kradezeovci Huni ne opustošiše samo Makarsku Rivijeru, već čitavu nam Državu pretvoriše u smetlište, zgarište, nered i bezakonje, ni sedam famoznih jahača Apokalipse ne bi postigli to što su ovi postigli. Da je Mojsije imao Kradezeovce s naše Rivijere, ne bi mu trebalo sedam pošasti bacati na Faraona. Dovoljni bi bili Kradezeovci s Rivijere Makarske. RIP makarska i Hrvatska, pokopaše te nepismenjaci, lupeži i primitivci kao Faraona u grobnicu da nikada svjetlost dana ne uđe u nju.

    • Jet set je jet set ima lovu i troši je rat je davno završio a ako mi koji smo ga na svojim plećima iznijeli možemo trpjeti Srpske goste ne vidim u čemu je problem da isti ljetuju kod nas. Zasigurno u Dalmaciju neće doći nijedan Srbin četnik koji mrzi Hrvatsku.

  2. Činjenica je da se tada vaše pa i naše područje, Zadar i okolica, moglo uspoređivati u smislu ambijenta i ljepote s Azurnom obalom, a danas bi se na najvećem dijelu Jadrana mogli snimati filmovi iz groznoj kvartova Napulja, favela ili naselja u Palestini zbog autentičnosti. Sapienti sat!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime