Šta je Hrvatičići, bojite se za svoje domoljublje…Ko će Vam ga…Treba Vas biti strah…Bez straha nema hrabrosti…Bez hrabrosti nema domoljublja! Uglavnom su Vam poznati: lašci+lopovi+prevaranti koji se predstavljaju i zaklinju u domoljublje! „Zna se“ da danas, ti uhljebljeni domoljubi, ni s pobjedom u bitkama nekog novog Domovinskog rata, ne bi se mogli se iskupiti. Može li se lider iskupiti? Što je spreman uraditi, čega se odreći u korist novog izbornog zakona?

Piše: Hrvatin Tomašević

Mogućnosti ocjene-procjene domoljublja u Hrvatskom narodu, njegovo zamjećivanje i postojanost u javnosti, ali isto tako i djelovanje i uklapanje u lošu javnu politiku s interakcijom u društvu, predmet je javnog a i mog zanimanja? Nakon, što pročitate tekst, imati će te puno više znanja o domoljublju…Pitate se zašto znanje?…Pa morate imati znanje o pravim odlikama-oblicima istog? Naime, zašto baš ja da pišem o tome, jedini je razlog taj, što imam muda…Znam što je domoljublje…I što nemam šta izgubiti!

Zaključak koji će te steći na temelju priloženih činjenica u tekstu, neće biti potpun. Smatram kako ne postoji skupina/pojedinac koja/i bi se usudila ponuditi javnu i konačnu ocjenu-definiciju domoljublja! Već sam, pustio podase! Ponuditi ću, više ili manje, kako kome odgovara, prihvaćene oblike: stanja-postupaka i organizacijskih načela domoljublja! Uz naglasak, na domoljube! Po prvi put pišem, natjeran postupcima domoljuba i domoljupki koji pokradoše sve živo…Bezmalo stida…Ništa tuđe samo hrvatsko, koji s neskrivenim žarom ljube lidera, dive se njegovoj genijalnosti, i ponizno kleče pred oltarom njegove nepogrješivosti! Dakako, da za domoljupke i domoljube, nužno ne znači da ga oralno zadovoljavaju! No, ako nisu na koljenima, onda sisaju javnu –budžetsku sisu…Nije ih briga ako i bradavicu otrgnu!                                                                                        

Gospođe i Gospodo, dozvolite da nastavim o vrijednostima domoljublja, kao o posebnoj vrsti i odlikama ljudske djelatnosti. Dakako, da tekst, barem u načelu, vrijedi za onaj većinski dio Hrvatskog naroda, ali ne i „zna se“ korisnike domoljublja, čije temeljno polazište domoljublja kreće od: časti (poštenje+moral+etičnost), znanja, službe, ponosa, poniznosti, valjanosti i narodnog ufanja! Vjerujem kako Vam je jasnoća temeljnih polazišta-vrijednosti prihvatljiva, ali isto tako i bitan preduvjet za mogući sve prihvatljiviji zajednički zaključak!  

Tko jest i zašto jest domoljub? Tko ne zaslužuje da se domoljubljem kiti i domoljubom da se zove? Samo s glavom pune svijesti, donesite zaključak!? Nerado priznajem, ni ja nemam kolajne domoljublja…

Kad pročitate ovih nekoliko rečenica, vjerojatno će te prepoznati domoljublje, upoznat će te i smrad od mog straha , ali i neizbježno priteče neslaganje od strane „nazočnih“ domoljuba s predočenim polazištima! No, bez ustezanja, najprije ću s obzirom na stanje u kojem se danas nalazi Hrvatski narod, navesti definiciju oko koje, „zna se“ da se ne možemo složiti…Ama baš svi. Domoljublje je- zajedničko i dosljedno postupanje, bez proturječja u: organiziranju, mišljenju i djelovanju na rješavanju pitanja: nacionalne jednakopravnosti-nezaposlenosti- privatizacijske pljačke- pravde i pravičnosti- pristupa i podjeli javnim resursima i sredstvima- stvaranja istih mogućnosti za sve, a u cilju povećanja fonda: znanja, poduzetništva, kulture, kreativnosti, inovacija i uvođenja novog, u sve dijelove naših života! Posebice bih naglasio da je znanje najvažnije za nove oblike primjene domoljublja! Hrvatski narod  pripada sad Europskoj zajednici naroda, kojima jest glavna odlika domoljublja- znanje i kreativni potencijal njihova narodnog roda! Toga se ne odriču, a „zna se“ da nikog ne ispisuju! Što Vam to govori: da zajednica Europskih naroda, svojim domoljubnim znanjem doprinosi u ukupnom svjetskom razvoju: gospodarskom+tehnološkom+kulturnom, te na taj način, direktno učesvtuje u raspodjeli dohotka na razini svjetskog tržišta, a koji se ostvaruje primjenom tog znanja, što u konačnici za domoljubni cilj ima: socijalnu i materijalnu sigurnost za narod i uređenu državu za primjer! Ima li većeg domoljublja? Ima li veće dobrobiti za narod? Ima li bolje javne politike? To je moje domoljublje…Domoljublje koje život mijenja na bolje!

Gospođe i Gospodo, ako griješim, recite mi-koliko griješim? Jer u okviru istraživanja stavova i događaja u javnosti iskazanih spram domoljublja, a znajući s koliko strasti to rade dužnosnici, najzanimljiviji je onaj uzorak, koji je ograničen liderskom pozicijom, a za njim se rukovode svi…Pa je tako, domoljubno neodgojen u imovinskoj kategoriji, u kojoj je…Nenadmašan! Glavna odlika svih domoljuba koji se strmoglave s javne scene je: svi su/ste krivi, osim mene, što jest potvrda da su samo samoživi silnici, kojima su: gepeci, torbe, džepovi puni „zna se“ čega!

Jako bi zanimljivo bilo vidjeti, podatke obrade javnog istraživanja: kako Hrvatski narod definira-domoljublje+domoljupke+domoljube? Iz straha, usudio bih se, ponuditi javnosti nekoliko anketnih pitanja, kako bi smo svi skupa ustvrdili stanje domoljublja…Slažete se!.

  1. Što je za Vas domoljublje?
  2. Kako bi ocjenili dosadašnje dosege domoljublja+domoljupki+domoljuba?
  3. Da li bi, i, pod kojim uvjetima prihvatili radikalizaciju i primitivizam unutar domoljubnog ponašanja i djelovanja?
  4. Koji su to ciljevi domoljublja koji bi Vas zadovoljili?
  5. Što i kako bi se moralo učiniti-uraditi, kako bi se stanje domoljublja poboljšalo i u cijelosti prihvatilo?
  6. Koje oblike-odlike domoljublja najradije Vi prihvaćate?
  7. Koje su Vam glavne zamjerke na domoljubno domoljubljenje, od strane domoljupki i domoljuba?
  8. Jesu li oni drugi i drugačiji domoljubi?

Vjerujem, ma posve sam siguran, da bi Vas iskreni odgovori na ova pitanja uspokojili!

Krenuo sam od toga da je hrvatski narod nezadovoljan dosadašnjim domoljubljem od strane svakog i svega, što me ne amnestira od mog domoljublja! Nerado ću Vam priznati nešto: ne tako davno, kad bi Yuga igrala protiv Njemačke…Ja bih uvijek navijao…Za mrskog neprijatelja…Vatrena repka nikad ne može biti Yuga…Za Kempesa i Batistutu…Vazda!

Vaš pročitani domoljub Hrvatin Tomašević!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime