Nakon jučerašnjeg neuspjelog pokušaja preuzimanja četiri rješenja o odbačaju kaznene prijave protiv Kristijana Kapovića, virska oporba najavila je za ponedjeljak svoj dolazak u zgradu općine

Podsjećamo, virski oporbeni vijećnici podnijeli su više kaznenih prijava protiv kontroverznog načelnika Kristijana Kapovića od kojih su neke rezultirale i optužnicama. Međutim, DORH je donio četiri rješenja o odbačaju kaznenih prijava protiv Kristijana Kapovića te ih je, umjesto podnositeljima, dostavio općinskim vlastima! Zašto je DORH tako postupio, može se samo nagađati, no takav postupak opravdava teze o institucionalnom reketu i podaničkom paralelnom političkom pravosuđu koji ne predstavlja legitimni autoritet, a o čemu su virski oporbeni vijećnici govorili na posljednjoj tiskovnoj konferenciji.

Iako su najavili svoj dolazak u općinu, a s namjerom preuzimanja tražene dokumentacije, rješenjima o odbačaju kaznenih prijava, virska oporba ostala je uskraćena za te informacije. Naime, u vrijeme kada su došli po dokumentaciju, u zgradi općine Vir nije bilo ni načelnika Kapovića kao ni predsjednika Općinskog vijeća Rajka Radovića, pravnika, pročelnika… Svi su sudjelovali u predstavi podjele zakašnjelih rješenja o božićnicama virskim umirovljenicima, najrizičnijoj skupini građana na svojevrsnom korona skupu koji je bio epidemiološki neprihvatljiv.

Postupcima DORH-a koji je umjesto virskoj oporbi, rješenja dostavio virskim općinskim vlastima, prekršena su ustavna i zakonska prava na žalbe po takvim rješenjima. Upravo iz tog razloga, virski oporbeni vijećnici najavili su se u ponedjeljak u zgradu općine kako bi preuzeli rješenja i na iste se žalili u zakonskom roku odnosno zapisnički preuzeti sa točnim datumom kad je dokumentacija pristigla i tko ju je zaprimio.

U međuvremenu je reagirao i Rajko Radović koji, umjesto da vrati oporbenim vijećnicima kao podnositeljima prijava, rješenja o odbačaju, on im piše kako je rješenja zaprimio?! Iste, iz njemu znanih razloga ne dostavlja…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime