Ovog vikenda u rodnoj Hrvatskoj u bračnu luku uplovili su zvijezda američkog nogometa David Diehl i Kristina Puhalj Powers, bivši model sada TV producentica i investitorica u nekretnine  

Svoju ljubav mladenci su okrunili vjenčanjem pred 50-ak najbližih prijatelja i obitelji.

Tina, kako ju zovu od milja, i David upoznali su se 2010. godine preko zajedničkih prijatelja. Nakon šest godina poznanstva bivši NFL-ov igrač pozvao je svoju današnju suprugu na spoj. Tada joj je rekao kako njegov poziv nije slučajan i objasnio da je sanjao scenarij s njih dvoje na večeri. Unatoč tome što je ona tada živjela u Miamiju, a on u New Yorku ljubav je nadvladala kilometre. Svoju djevojku iz sna zaručio je 2018. godine od kada planiraju vjenčanje u Hrvatskoj.

Mladenka je zablistala u raskošnoj bijeloj haljini i Jimmy Choo štiklama optočenim kristalima. David je obukao klasično crno odijelo s leptir mašnom, a zaljubljeni pogled prema svojoj odabranici nije krio. Da bi sve bilo savršeno isplanirano, u organizaciji vjenčanja pomogao je tim iz Zand lifestyle managementa. Među raskošnim cvijećem i dekoracijama stola, nalazili su se detalji ukrašeni hrvatskim grbom i kockicama, te karakteristično licitarsko srce kao simbol ljubavi za uspomenu gostima. Za ovu prigodu tenisice za mladence ukrasio je Davidov prijatelj, poznati umjetnik koji stoji iza brenda Mache. Na instagramu ga pod imenom @Mache275 prati 560 tisuća korisnika, a dizajnirao je obuću slavnim osobama poput Lebron Jamesa i Beyonce.

Davidova majka, Hrvatica Darlene, udala se za njegova oca Nijemca Jerryja Diehla, dok je Kristinin otac Marijan Puhalj iz Lanišća, a majka Ljubica Belić iz mjesta Kožino.

Mladenci ne kriju svoju ljubav prema hrvatskim korijenima, pa su baš iz tog razloga odabrali Kožino kod Zadra za svadbeno slavlje. Uzvanike su zabavljali poznati hrvatski pjevač Giuliano i Kanella band. Posebno iznenađenje priredio je mladenkin otac koje je u New York doselio 1969.godine, inače glazbenik i građevinar. Otpjevao je nekoliko pjesama koje su Kristinu vratile u djetinjstvo, kada je intenzivno vježbao sa svojim bendom. U to vrijeme, prisjeća se, mnogi hrvatski glazbenici su bili njihovi gosti, a svirao je između ostalog i s Deanom Dvornikom.

Tina je, inače, karijeru modela zamijenila angažmanima u filmskoj industriji, te ulogom tv voditeljice. Na posljetku pokreće vlastitu produkcijsku kuću, a bavi se i nekretninama.

David, koji je rođen 1980. godine u Chicagu zbog profesionalne karijere preselio se u New York, gdje je često posjećivao Hrvatski centar.

Igrača američkog nogometa javnost pamti po odigranih jedanaest sezona za klub New York Giants, dva osvojena Super Bowla, ali i neizbrisivoj vezi s Hrvatskom. Na lijevoj nadlaktici tetovirao je hrvatski grb i natpis „neuništiv“, u spomen na svog djeda Antu Bekavca iz Lovreča blizu Imotskog. Danas svoje profesionalno iskustvo i znanje koristi kao trener Memphis Tigersa koji je klub sveučilišnog američkog nogometa.

Par će neko vrijeme provesti s obitelji u Hrvatskoj, nakon čega ih čekaju profesionalne obveze u Americi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime