Bivši Mostov ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić istupio je iz Kluba Mosta

Priopćio je to u utorak novinarima u Saboru, kazavši kako se sužavaju prostor i mehanizmi za realizaciju same ideje Mosta, piše direktno.hr.

“Zbog toga sam odlučio istupiti iz Kluba zastupnika Mosta”, rekao je Orepić.

“Već duže vrijeme nastojim potaknuti, istaknuti na unutarnju organizaciju i djelovanje na terenu. Iscrpio sam sve mogućnosti za to. Naše društvo nalazi se u iznimno složenim i zahtjevnim okolnostima, smatram da nepotrebna konfliknta politika nema prostora ni vrijeme i treba je zamijeniti jednom jasnom, korisnom, životnom politikom”, rekao je Orepić.

Ta je vijest stigla nakon što se nedavno Orepić ogradio od izjava stranačkog kolege Nikole Grmoje o bošnjačkim izbjeglicama u Hrvatskoj.

Tim povodom na društvenim je mrežama napisao:

“Dragi ljudi,

Želim se javno distancirati od uistinu skandaloznog dijela izjave gospodina Nikole Grmoje, političkog tajnika Mosta, koji je na upit o mogućim tužbama Bošnjaka kao posljedici haške presude rekao:

‘Onda Hrvatska isto tako može ispostaviti račune za sve te izbjeglice koje smo mi primili i svu tu pomoć koju smo činili…’.

U ovom, za mir i suživot osjetljivom periodu, trebamo biti svjesni posljedica javno izgovorene riječi!”, napisao je Orepić tada na Facebooku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime