Na završnoj večeri Dana hrvatskog turizma u Rovinju dodijeljene su Godišnje hrvatske turističke nagrade, odnosno nagrade za najbolje u turizmu Hrvatske u 2023. godini

U tradicionalnoj kategoriji Čovjek, ključ uspjeha – djelatnik godine koja se dodjeljujepojedincima za poseban doprinos turizmu u svojoj djelatnosti, iz Zadarske županije osvojile su

  • Vlatka Pehar iz Obrta Vlatka u Zadru, u kategoriji turistički vodič i
  • Martina Kustić u kategoriji prodavač/ica iz zadarske trgovineGligora delikatese d.o.o.

Kandidature za obje nagrađene istaknula je Turistička zajednica Zadarske županije na prijedlog lokalne turističke zajednice.

Godišnje hrvatske turističke nagrade u ovoj su se godini dodjeljivale prema novom konceptu, odnosno prema novim kategorijama koje su zajedno definirali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Da je Zadarske županija zaista predvodnik aktivnog turizma u Hrvatskoj, dokazuju čak dva finalista u kategoriji „Nagrada u aktivnom turizmu“ – agencija Rajna Outdoor iz Starigrada, specijalist za Velebit, Paklenicu i Zrmanju, te Zadar ArhipelaGO koji je i osvojio nagradu u toj kategoriji.  Zadar ArhipelaGO je projekt devet turističkih zajednica zadarskog arhipelaga (TZO Pašman, TZO Sali, TZO Kali TZO Preko, TZO Kukljica, TZO Tkon, TZM Božava, TZM Silba te TZ Grada Zadraza otočna mjesta Brgulje, Ist, Mali Iž, Molat, Olib, Premuda, Rava i Zapuntel) udruženih u svrhu razvoja outdoor turizma.

TZ Zadarske županije ponosna je i na finalista u kategoriji Unique smještaj godine, a to je jedinstvena VILLA NAI 3.3 smještena u Žmanu na Dugom otoku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime