Redakciji portala Megamedia obratila se jedna naša čitateljica ispričavši nam događaj od danas u kojem je sudjelovao i njezin otac, inače osoba s invaliditetom

Taj gospodin iz Makarske je već dvadeset godina osoba s invaliditetom (80%) i na svom vozilu ima sve potrebne oznake. Međutim, parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom nedostaje u Makarskoj, tvrdi naša čitateljica.

– Moj otac danas nije imao gdje parkirati jer su sva mjesta predviđena za vozače/osobe s invaliditetom bila zauzeta. Stoga je parkirao svoje vozilo na „obično“ mjesto, a nakon obavljenog posla se neugodno iznenadio vidjevši na vjetrobranskom staklu kaznu za neplaćeni parking. Otišla sam sa svojim ocem u Komunalno i pitala službenicu koju sam tamo zatekla zašto je dobio kaznu. Umjesto da mi lijepo objasni, ta gospođa se postavila vrlo bahato i odgovorila mi da mjesta na parkingu za ivalide uvijek ima?! Još mi kaže da se s znakom invalidnosti na vozilu ne smije zadržavati dulje od sat vremena na parkiralištu, priča nam naša čitateljica.

Kaže nam i to kako je njezin otac osoba s invaliditetom već dvadeset godina i kako nikad nije doživio ovakvo omalovažavanje kao danas.

– Ovo je zaista jedna velika sramota! Ja se pitam gdje je taj dotični gospodin kontrolor parkinga kad nam u naš lijep grad dođu gospoda iz BiH i parkiraju se kako ih je volja? Gdje im je taj kontrolor kad se auti bez znaka pristupačnosti parkiraju na označena mjesta? Ovo je danas zaista bilo bezobrazno od djelatnice komunalnog jer sam došla s ocem i kaznom i znakom pristupačnosti. Ne vidim u čemu je problem. Zaista nije bilo potrebe za njenim bezobrazlukom i bahatim ponašanjem. Kaznu je bacila na svoj stol i rekla: „Poništit ću ju, ali niste u pravu!“. Kako nisam u pravu? Po čemu? Svi mi znamo, to je javna tajna da se u gradu parking prodaje za burek ili kavu na crno za invalide što je postala naša svakodnevica. Svi gledaju i svi šute, pomalo ogorčeno će na kraju svoje priče naša čitateljica.

8 KOMENTARI

  1. Šta znači bosancu kazna na vjetrobranu? Pa samo je baci u kantu i ne plati.

    Lipo pauk zovi za strane automobile a ne lipit kazne koje ne trebaju platit.

  2. Kolika je briga di će invalidi parkirati,od 10 mista na rivi,redovno ih je 5-6 zauzeli oni koji na to nemaju pravo,a od puste brige za invalide više isprid doma zdravlja nema znaka a na asvaltu se jedva vidi znak,koji se također ne poštuje.A da nepričamo di je grad ostavia mista za invalide koji bi tili što bliže doći gradskoj plaži.

  3. Djelatnica je već davno trebala poraditi na osnovama pristojnog ponašanja, a komunalni redari bi trebali početi pisati kazne svim prijestupnicima a ne samo njima nepoznatim.

  4. Ispred Lidla, Kauflanda i Konzuma prva parkirališna mjesta koja se zauzmu su ona invalidska. I to redovito s registracijama MA. Makarani su generalno ološ po tom pitanju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime