Ako u ovom trenutku planiraš svoj Camino de Santiago, ako želiš na Camino u budućnosti ili pak samo želiš čuti kakvo je bilo moje iskustvo i što od Puta svih Puteva možeš očekivati – dobrodošla u moj vodič

Piše: Marina Kolar

Za tebe sam na jednom mjestu pripremila mnoštvo korisnih informacija o tome što je Camino, što na Putu možeš očekivati, kako se kvalitetno pripremiti i na što moraš obratiti pozornost prije i za vrijeme puta. U vodič sam uvrstila i odgovore na sva pitanja koja ste mi postavljali na društvenim mrežama. Svoj sam Camino hodala u lipnju i srpnju 2022. i u ovom vodiču pišem o mojim osobnim iskustvima koji se odnose na portugalsku rutu. Ako si izabrala neku drugu rutu, svakako se zasebno informiraj o njoj.   Da se razumijemo, nikad nisam maštala o tome da pređem 800-tinjak kilometara pješice s ruksakom od 10 kg na leđima. Nikad nisam bila neki posebno sportski tip. Nikad nisam ni putovala s ruksakom. Nikad nisam na taj način putovala sama. S druge strane, nikad nisam maštala ni da ću postati uspješna poduzetnica, pa jesam. Sve navedeno Stoga, ako te Camino zove, odazovi se, jer tamo te čeka sve što ti je u ovom trenutku potrebno.

Kako ćeš znati da te Camino “zove”? Ako si u zadnje vrijeme osjetila potrebu da snažnije čuješ sebe, da se samo “isključiš” od sve te (online i offline) buke u koju smo uronjeni, da smanjiš svakodnevni stres, doživiš nova iskustva i pokažeš sebi što zapravo možeš, onda možeš razumjeti zbog čega velika većina hodočasnika krene na Camino. Ja znam da jesam doživjela sve navedeno, posebno od kako se desila Covid pandemija. Imala sam snažnu potrebu isključiti se i hodati, biti sama sa sobom i svojim mislima. Možda postoje i lakše verzije “isključivanja” ili pak načini da snažnije čuješ sebe, no sjećam se da sam jedne nedjelje sredinom svibnja, doslovno iz vedra neba uzviknula – “Ja idem na Camino de Santiago!”. Za mjesec dana od toga, već sam bila u Portugalu i započela svoj Put.

Izvor: https://www.konekta.hr/vodic-za-camino-de-santiago-sve-sto-trebas-znati/

© 2021 Konekta, Marina Kolar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime